GengBlogger.com dah ada Widget?

Hari ini, aku kembali melawat ke Laman Social Blogger berbahasa Melayu iaitu GengBlogger.com untuk ping blog aku.   Tak sangka plak GB ini dah ada widget untuk diletakkan kat blog kita, setelah lama tak lepak kat sana sebab kes Gengblogger kena Malware sebelum ini.Atau aku yang tak perasan.. aaarh…aku dah ketinggalan….

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

[thumb]http://www.gengblogger.com[/thumb]

Apa bendanya Widget ini?

Widget adalah sama dengan plugin dan fungsinya adalah sebagai aksesori untuk menambahbaik blog kita. Ala, macam aksesori kereta.

Apa Widget yang disediakan di GengBlogger?

Widget yang disediakan oleh GB  adalah Widget Pelawat Terkini. Maksudnya, kalau kita letak widget ini kat blog kita, paparan pelawat terkini dari ahli GengBlogger.com akan kelihatan di widget tersebut. Lihat contoh screenshot di bawah:

Bagaimana nak letakkan widget ini di blog kita?

  1. Login ke Gengblogger.com
  2. Klik pada bahagian Setting
  3. Klik pada butang Widget Pelawat
  4. Copy kod widget pelawat yang korang berkenan
  5. Kemudian letakkan kod tersebut di widget atau gadget blog korang.
  6. Ok? Senang je kan… 🙂

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

2 thoughts on “GengBlogger.com dah ada Widget?

  1. salam..
    macam dah lama ada..he he
    baru tahu ke..?
    .-= zulkbo´s last blog ..Aku Anak Felda Jasa Mu Ku Kenang =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge