Error. Parsing JSON Request failed. Apa ini?

Error. Parsing JSON Request failed.and bla..bla..bla.. (panjang lagi kodnya)

Apa pulak Error Parsing JSON ni? Aku bukannya budak IT, Memang pening bila hadapi masalah macam ni. Actually dua hari lepas, aku alami masalah plugin commentluv yang tidak berfungsi. So, aku pun bertanyalah dengan owner Commentluv iaitu en. Andy. dan dia respons begitu cepat.

Oh ye, Aku dah lama beli Commentluv Premium, tapi tak pasang-pasang juga kat blog ini, bila dah dapat masalah, barulah nak install. 🙂

Jadi, en. Andy memberitahu kemungkinan ada plugin yang menghalang data commentluv masuk ke bahagian admin wordpress. Di bawah ini, respons beliau..

This is happening to you because when the plugin tries to access your admin-ajax.php file it is being redirected to your homepage instead of having the data from commentluv returned.

maybe you have security in your htaccess or other place/plugin to prevent access to the /wp-admin/ folder for non admins commentluv needs access to /wp-admin/admin-ajax.php for all users so it can use the wordpress native ajax features.

Andy Bailey
Da Management

So, aku pun try and error lah ,plugin yang mana menyebabkan masalah ini dan cuba change permission di cpanel dan macam-macam lagi . Akhirnya aku dapat juga.. jeng..jeng..jeng..

Rupa-rupanya plugin Under Construction yang menyebabkan masalah commentluv tidak berfungsi.. Sebelum ni, aku guna plugin ini untuk buat penambahbaikan BloggerWanita.com.

Sebenarnya, selepas kita da tak nak guna plugin ini, pastikan kita Deactivate kan. Bukan sekadar klik butang off di Setting plugin tersebut. Kalau tak deactivate, data commentluv tidak dapat dipaparkan seperti biasa di bahagian komen blog korang.

So, hopefully, sharing ini dapat membantu rakan blogger yang lain yang mungkin ada masalah macam ni. Terima kasih pada yang sudi membantu.


The CommentLuv Plugin

Apa komen korang?

13 thoughts on “Error. Parsing JSON Request failed. Apa ini?

  1. Si Andy tu memang bagus,.. dulu slalu jugak email ngan dia masa commentluv baru2 dikeluarkan belum ada yg premium. Orangnya cukup humble dan ramah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge