eBook Percuma Case Study SEO Pertama Di Malaysia

Sebelum ini, Aya ada beritahu di artikel Pre-launch tentang eBook case Study SEO bahawa eBook Case Study SEO ini adalah ebook berbentuk case-study kedua di Malaysia selepas Panduan Asas SEO.  Tetapi Aya rasa ebook Case Study SEO yang Aya tulis ini adalah ebook percuma tentang SEO berbahasa Melayu yang pertama di Malaysia. Betul ke? Betulkan kalau silap ye.

Baiklah..

Alhamdulillah, hari ini dengan rasminya Aya melancarkan ebook Case Study SEO di mana Aya dedahkan 11 teknik dan tips SEO yang banyak dipraktikkan oleh pakar-pakar SEO tempatan dan antarabangsa.

ecover ebook percuma case study SEO

eBook ini adalah berdasarkan kajian yang Aya buat sendiri berkaitan dengan satu jenis artikel yang biasa ditulis oleh blogger. Aya dedahkan bagaimana Artikel X ini boleh membantu blog kita berada pada laman pertama hasil carian Google dengan keyword tertentu.

Dalam ebook Case Study SEO ini juga, Aya akan dedahkan 4 sebab yang boleh menjatuhkan kedudukan blog di enjin carian.

ebook ini sangat sesuai buat buat blogger yang baru nak belajar SEO atau Search Engine Optimization.

Harga ebook ini adalah RM25 sahaja.

Tapi, Aya berikan ebook ini secara percuma jika ikut langkah-langkah ini. Mudah je. yang penting ada akaun Facebook. Login dulu ye. 🙂

Klik sini: Download ebook percuma Case Study SEO

Selamat Membaca!!

35 thoughts on “eBook Percuma Case Study SEO Pertama Di Malaysia

  1. Dah download dan baca. Agak menarik dan tahniah sebab berjaya keluarkan ebook SEO sebegini sebagai rujukan. Tetapi penggunaan “telur ayam” sebagai keywords utama dalam ebook agak kurang menarik disebabkan persaingan untuk keywords berikut kurang kompetitif.

    Persoalannya ialah kalau keywords kompetitif dan persaingan kuat adakah berkesan menggunakan teknik dalam ebook tu?

    Terima kasih
    Neu recently posted..Kepentingan Kategori BlogMy Profile

    1. Terima kasih neu atas pandangan.. tujuan ebook ini dibuat khas buat newbie.. dan tujuannya hanya untuk menunjukkan cara-cara penggunaan SEO dalam blog post terutamanya imej.. saya setuju keyword is the king dalam SEO. Buat newbie, jika kita menggunakan keyword yang popular , ranking agak susah berada di atas. Mulakan dengan yang mudah dan keyword yang kurang persaingan dan lebih spesifik agar mudah tersenarai di ranking atas. Dan InsyaAllah, bila kita lebih mendalami SEO, kita akan lebih bijak menggunakan keyword2 yg popular. dan sbnrnya lebih byk teknik yg boleh digunakan untuk kuasai seo. dan yang popular sekarang social sharing dan Google Authorship..

      Thanks Neu, Kalo ada rezeki masa, Aya cuba hasilkan ebook yg lebih advance.. 🙂
      Aya Norbayah recently posted..10,000 Tiket Kapal Terbang Percuma Malindo AirMy Profile

  2. SEO merupakan satu pengetahuan penting untuk mningkatkan trafik blog.. dibagi percuma lg tu.. download jgn tak download..

  3. Lama sangat nak tunggu download page tu. samsengFB kena tunggu sampai 1000 saat. Cam tak logik la pulak. Dekat 17minit jugak nak tunggu. Bila dah boleh bukak, skrip samsengFB tu load semula ke 1000 saat. Last2 tak bleh download. Kalau boleh pendekkan sikit masa menunggu. Kan masa nak subscribe tu dah tekan like, rasanya di download page tak perlu kot pasang like lagi..
    Cikgu Hairul recently posted..Wajarkah Dibenarkan Pengeluaran Wang KWSP Untuk Membayar Hutang Kad Kredit?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge