eBook Percuma Case Study SEO Pertama Di Malaysia

Sebelum ini, Aya ada beritahu di artikel Pre-launch tentang eBook case Study SEO bahawa eBook Case Study SEO ini adalah ebook berbentuk case-study kedua di Malaysia selepas Panduan Asas SEO.  Tetapi Aya rasa ebook Case Study SEO yang Aya tulis ini adalah ebook percuma tentang SEO berbahasa Melayu yang pertama di Malaysia. Betul ke? Betulkan kalau silap ye.

Baiklah..

Alhamdulillah, hari ini dengan rasminya Aya melancarkan ebook Case Study SEO di mana Aya dedahkan 11 teknik dan tips SEO yang banyak dipraktikkan oleh pakar-pakar SEO tempatan dan antarabangsa.

ecover ebook percuma case study SEO

eBook ini adalah berdasarkan kajian yang Aya buat sendiri berkaitan dengan satu jenis artikel yang biasa ditulis oleh blogger. Aya dedahkan bagaimana Artikel X ini boleh membantu blog kita berada pada laman pertama hasil carian Google dengan keyword tertentu.

Dalam ebook Case Study SEO ini juga, Aya akan dedahkan 4 sebab yang boleh menjatuhkan kedudukan blog di enjin carian.

ebook ini sangat sesuai buat buat blogger yang baru nak belajar SEO atau Search Engine Optimization.

Harga ebook ini adalah RM25 sahaja.

Tapi, Aya berikan ebook ini secara percuma jika ikut langkah-langkah ini. Mudah je. yang penting ada akaun Facebook. Login dulu ye. 🙂

Klik sini: Download ebook percuma Case Study SEO

Selamat Membaca!!

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

35 thoughts on “eBook Percuma Case Study SEO Pertama Di Malaysia

  1. ala kak aya. dah xdapat download lah. sedih
    shasha yacob recently posted..Kisah Benar Kehidupan Jep Sepah Sebelum Jadi PelawakMy Profile

  2. wah percuma. ini yang best nih. nak download dulu 🙂
    shasha yacob recently posted..Kisah Benar Kehidupan Jep Sepah Sebelum Jadi PelawakMy Profile

  3. bukan senang nak dapat benda free sekarang ni
    Zuan recently posted..Tips Kekal Muda Oleh AbangEnsemMy Profile

  4. RM25 itu adalah pelaburan berbaloi .. untuk ilmu.. pengalaman adalah sesuatu yang sungguh berharga.

  5. tahniah! saya pun teringin nak belajar, ttg seo ni..terima kasih ats ilmunya ya..;)-
    cik matahariku recently posted..Resepi Tart Nenas Cair Di MulutMy Profile

  6. Dah download dan baca. Agak menarik dan tahniah sebab berjaya keluarkan ebook SEO sebegini sebagai rujukan. Tetapi penggunaan “telur ayam” sebagai keywords utama dalam ebook agak kurang menarik disebabkan persaingan untuk keywords berikut kurang kompetitif.

    Persoalannya ialah kalau keywords kompetitif dan persaingan kuat adakah berkesan menggunakan teknik dalam ebook tu?

    Terima kasih
    Neu recently posted..Kepentingan Kategori BlogMy Profile

    • Terima kasih neu atas pandangan.. tujuan ebook ini dibuat khas buat newbie.. dan tujuannya hanya untuk menunjukkan cara-cara penggunaan SEO dalam blog post terutamanya imej.. saya setuju keyword is the king dalam SEO. Buat newbie, jika kita menggunakan keyword yang popular , ranking agak susah berada di atas. Mulakan dengan yang mudah dan keyword yang kurang persaingan dan lebih spesifik agar mudah tersenarai di ranking atas. Dan InsyaAllah, bila kita lebih mendalami SEO, kita akan lebih bijak menggunakan keyword2 yg popular. dan sbnrnya lebih byk teknik yg boleh digunakan untuk kuasai seo. dan yang popular sekarang social sharing dan Google Authorship..

      Thanks Neu, Kalo ada rezeki masa, Aya cuba hasilkan ebook yg lebih advance.. 🙂
      Aya Norbayah recently posted..10,000 Tiket Kapal Terbang Percuma Malindo AirMy Profile

  7. yup saya dah memboooking nya melalui FB tadi..haha
    Hafizul recently posted..Jahit – Iklan Raya Petronas 2013My Profile

  8. Terbaik dan Mantap! makin maju.. teruskan usaha OM!
    KembaraSenja recently posted..Blog KembaraSenja.com Pun Kenahack!My Profile

  9. Terima kasih. Memang baik hati berikan percuma. Moga murah rezki berganda.
    Mohd Shubhi recently posted..Siri kaya #4 : Bezakan antara Pelanduk dengan JeratMy Profile

  10. wah..dah ada ebook sendiri dah.. hebat.. 🙂
    blackrosehunter recently posted..Kepentingan Responsive ThemeMy Profile

  11. Salam Aya,

    kenapa ada script je Aya?

  12. ada ebook free..
    bolh sedut ni…
    wan recently posted..Learn How To Effectively Use Mobile Marketing In MinutesMy Profile

  13. tahniah…
    nant bolh la try download…
    hehehe
    nizam recently posted..The Best Facebook Games That Are Fun To PlayMy Profile

  14. […] pula.“Ntah apa-apa la ko ni Aya, pergi dapur, belajar masak” Semalam,baru je lancarkan ebook percuma Case Study SEO, Alhamdulillah mendapat sambutan yang baik.Tapi Aya sebenarnya tak perasan berkenaan dengan script […]

  15. SEO merupakan satu pengetahuan penting untuk mningkatkan trafik blog.. dibagi percuma lg tu.. download jgn tak download..

  16. tahniah.. nnti saya download ebook tu. tq
    sohoque recently posted..Buffet Ramadhan Di Hotel Singgahsana PJ Anjuran Denaihati (Live Blogging)My Profile

  17. Yes. Dah download. Tinggal nak baca jer. Terima kasih sis Aya =)
    hafizmd recently posted..“Abang, Sayang nak buat Wall MakeOver by Na….”My Profile

  18. hahaha.. 1000 saat kena tunggu baru boleh download… tak pun tgk berapa ramai yg like. ini memang betul-betul samseng.
    Azuan recently posted..MyKad Smart ShopperMy Profile

  19. Wah.. hebat. Dah ada eBook sendiri 😀

    Tahniah 😉
    Danial Abdul Rahim recently posted..Formula RPP: Teknik Menghasilkan Penulisan yang MenggodaMy Profile

  20. Okay… nak download skrg.. tak sabar nak baca…
    Azuan recently posted..Melayu BolehMy Profile

  21. Lama sangat nak tunggu download page tu. samsengFB kena tunggu sampai 1000 saat. Cam tak logik la pulak. Dekat 17minit jugak nak tunggu. Bila dah boleh bukak, skrip samsengFB tu load semula ke 1000 saat. Last2 tak bleh download. Kalau boleh pendekkan sikit masa menunggu. Kan masa nak subscribe tu dah tekan like, rasanya di download page tak perlu kot pasang like lagi..
    Cikgu Hairul recently posted..Wajarkah Dibenarkan Pengeluaran Wang KWSP Untuk Membayar Hutang Kad Kredit?My Profile

  22. Wah…Tahniah…menarik ni,dah ada ebook sendiri,saya download dan baca dulu yer
    wazy recently posted..LETOPkan Jualan Anda Dengan Software Ini!My Profile

  23. Wah sudah ada ebook seo yang ditulis sendiri. Tanniah.
    akubiomed recently posted..Blog Papa Mifz dari kaca mata AkuBiomedMy Profile

  24. Wah..ade ebook free..nak kena download nanti ni
    hafizrahim recently posted..Zakat Keatas DirikuMy Profile

  25. Eh..dah cuba tp not found..napa erk?
    eryati recently posted..Buat Duit Dengan AssignJob.ComMy Profile

  26. assalamualaikum…aya 🙂

    rajin aya…bole tambah pengetahuan 🙂
    Ayie Abas recently posted..Rindu Muhammad Ku – Haddad Alwi & VitaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge