Duit Syiling Dilelong Dengan Harga RM30.44 Juta

Biar betul? Mahalnya duit syiling ini. Kalau korang nak tau,ini adalah duit syiling perak keluaran tahun 1974 yang telah dilelong dengan harga lebih AS$ 10 juta atau RM30.44 juta di New york.

Duit syiling lama Amerika 1794

 

Duit syiling ini telah dibeli oleh Syarikat Legend Numismatics iaitu sebuah syarikat penjual duit syiling.

Kenapa mahal sangat? Duit syiling ini dipercayai duit syiling yang pertama dikeluarkan oleh sebuah kilang duit syiling di Amerika Syarikat.

Rugilah kan, kalau dah beli, tiba-tiba satu masa jumpa lagi duit syiling yang lebih awal dikeluarkan dari duit syiling yang di atas ni. Heee..

Jika suka post ini, klik mana-mana butang di bawah ni:

Incoming search terms:

About Aya Norbayah
Founder & Author : Aya Norbayah I'm Aya. I am a blogger since 2010. I'm really interested in blogging, internet business and marketing, SEO and also social media marketing. Currently, I'm also a Shaklee Independent Distributor [ID: 1100312].

11 thoughts on “Duit Syiling Dilelong Dengan Harga RM30.44 Juta

  1. @Aya Norbayah,

    Wow! Masyuk~~ sampai begitu sekali ye.. siling sen jer tu.. boleh bernilai jutaan ringgit.. wow.. teruja..

    Ikhlas,

    AMIN JOHAR
    (Jurutera SEO Malaysia)
    PAKAR NIAGA
    PakarNiaga.com (AMIN) recently posted..KEPUTUSAN RASMI | Cabaran Konvensyen Usahawan MuslimMy Profile (dofollow)

  2. wahhh mahalnya……emm untung siapa yang terlibat ni..haha
    Hafizul recently posted..4 Idea Sambutan Ulangtahun PerkahwinanMy Profile (dofollow)

  3. hobby pelik2 mcm ni bile dah beratus tahun baru benda tu ade nilai kn..mcm ayah saya..ske kumpul duit syiling jugak..byk syiling masa lepas2 merdeka tu…tk pnh tgk pn ade..
    nurul azieyan recently posted..Pemenang GiveAway Topup 1My Profile

  4. salam aya :)

    mula2 ayie baca 1974…terkejut gak knapa masih baru dah mahal mcm tu..rupa2nya bila tgok pic tahun 1794…patut la mahal sbb dah beratus tahun…hehe :)
    Ayie Abas recently posted..Kenangan Zaman Persekolahan DakuMy Profile (dofollow)

  5. Saya simpan duit (syiling dan kertas) kat kedai :)
    GreenLava recently posted..Understanding Google AnalyticsMy Profile

  6. Semakin rare seautu barang, maka semakin mahal la jadinya… Ape la dia nak wat ngan syiling RM30 juta tue…
    Joe recently posted..Buat Duit Online Dengan Amazon AssociatesMy Profile

  7. Syiling lama dan baru same je. Rugi jer kalau beli. Lain la kalau mmg dah kaye n takde ape lagi yang nk beli.
    Nazran recently posted..Adele Tidak Mahu Bercakap Dengan Ayah SendiriMy Profile (dofollow)

  8. dipercayai? wahh..leh tahan mahalya..
    titan recently posted..Blog Popular di BruneiMy Profile (dofollow)

  9. waaah! saya pula masih simpan RM1 masa zaman sekolah dulu sekitar tahun 1987. Semasa saya di Darjah 1 sekolah rendah.

  10. Arwah bapa saya rajin kumpul duit lama diantara duit syiling Nazi.
    akubiomed recently posted..Corat coret Sepetang Bersama Blogger #SBB2013My Profile (dofollow)

  11. mahalnya. macam tak logik ja harga
    Cikgu Syahir recently posted..TELEFILEM XOXO TV9 SLOT SKRINMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge