Duit Kertas Dijadikan Tisu?

Biar betul? Cuba korang tengok gambar di bawah ni.

Tabung Duit Kotak Tisu

 

Haha, sebenarnya duit ringgit Rm1 dalam kotak tisu di atas bukan dijadikan tisu lap tangan atau muka, tapi itu adalah kotak tabung.

Tepat. Ini adalah kotak tabung simpanan aku. Sayang nak buang kotak tisu ini, so aku jadikan kotak ini sebagai tempat aku letak baki duit syiling dan duit kertas RM1 yang selalu dipulangkan oleh penjual apabila aku membeli belah.
Sebab tak nak memberatkan handbag aku dengan duit-duit syiling, jadi lebih baik aku simpan. Kira menabung gak ni. Dua bulan yang lepas, dapat menabung dalam RM200 lebih.

Apabila kotak tisu ini dah penuh, barulah aku buang dan gantikan dengan kotak tisu yang lain. Amacam, kreatif tak? ini bukan kreatif ni, tapi pemalas nak pergi beli tabung. Hehe

20 thoughts on “Duit Kertas Dijadikan Tisu?

  1. suspen je. Sya pun simpan syiling dalam botol ladys choice and kotak yang dah x digunakan. rasa sayang duit nk bli tabung though kat kedai dua ringgit ada jual tabung. ngeh3..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge