Duit Kertas Dijadikan Tisu?

Biar betul? Cuba korang tengok gambar di bawah ni.

Tabung Duit Kotak Tisu

 

Haha, sebenarnya duit ringgit Rm1 dalam kotak tisu di atas bukan dijadikan tisu lap tangan atau muka, tapi itu adalah kotak tabung.

Tepat. Ini adalah kotak tabung simpanan aku. Sayang nak buang kotak tisu ini, so aku jadikan kotak ini sebagai tempat aku letak baki duit syiling dan duit kertas RM1 yang selalu dipulangkan oleh penjual apabila aku membeli belah.
Sebab tak nak memberatkan handbag aku dengan duit-duit syiling, jadi lebih baik aku simpan. Kira menabung gak ni. Dua bulan yang lepas, dapat menabung dalam RM200 lebih.

Apabila kotak tisu ini dah penuh, barulah aku buang dan gantikan dengan kotak tisu yang lain. Amacam, kreatif tak? ini bukan kreatif ni, tapi pemalas nak pergi beli tabung. Hehe

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

20 thoughts on “Duit Kertas Dijadikan Tisu?

  1. haha..kreatif btl..kotak tisu pun jadi..

  2. bkn malas..kreatif jgk ape..saya lak guna kotak master potato tu…sbb selalu sgt beli..dah mcm2 buat gn benda tu…tabung la…letak pen la…sudu garfu kt dapur la…sampai mama pn bising..benda2 ni buang je la..haha
    nurul azieyan recently posted..Wordless Wednesday : Satu Masa DahuluMy Profile

  3. hehe kak aya jimat lah mcm sy ,, pakai tin minyak wangi je simpan duit ,, tak yah pakai tabung xD
    Nana AMeer recently posted..Kisah Pensil dan PemadamMy Profile

  4. Nampak sgt kak aya kedekut :p
    Aiman Aziz recently posted..Blogger ‘Famous’ tidak reti bercakap?My Profile

  5. hahaha..
    sy simpan dlm kotak perfume..cpt sket penuh^_^
    akhil recently posted..MacBook Pro 15" Terpakai Untuk DijualMy Profile

  6. kalau tisunya habis, bisa diganti pake uang ini ya…
    igit recently posted..Semalam di malaysiaMy Profile

  7. rugi kedai jual tabung syiling kalau semua orang buat gini…heeee
    Denaihati recently posted..10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  8. cara ni bagus. saya pula simpan gelas kaca besar di almari, setiap ada duit siling saya simpan di gelas itu. best tengok duit siling bertambah di gelas itu hehe
    wainazreen recently posted..Tergempar! Virgin Mary Kristian muncul di hospitalMy Profile

  9. terlampau kreatif ni jadinya..
    titan recently posted..Malaysia Homestay untuk anda.My Profile

  10. aduhai…kreatif nyer aya….hehe 😀
    Ayie Abas recently posted..Kejadian Meteor Jatuh Di RusiaMy Profile

  11. Memang best tarik duit dari kotak tisu ini. 🙂

  12. suspen je. Sya pun simpan syiling dalam botol ladys choice and kotak yang dah x digunakan. rasa sayang duit nk bli tabung though kat kedai dua ringgit ada jual tabung. ngeh3..

  13. salam..
    erkkk..jangan ada yang terbuang
    dah la kotak tisu tu masa masih
    berisi RM dalam nya..hehe

  14. sampai macam tu sekali ye. dibuat jadi tisu..wahh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge