Contest Review Lynk.my 2015

 

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Contest Review Lynk.my 2015? Wow.. hujung tahun 2015 ini, masih ada lagi contest untuk blogger-blogger Malaysia. Apa yang paling menarik, Contest Review Lynk.my 2015 menawarkan 3 kategori pemenang iaitu TOP SEO, TOP CREATIVE & TOP LYNKUNDI. Boleh pilih mana-mana kategori. Kalau nak bolot semua pun, boleh..hehehe

 

CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015

Banner Contest Review Lynk.my 2015

Jangan pandang rendah juling pada doktor. Aya adalah doktor blogger..hehehehe.

 

Apa itu Contest Review Lynk.my 2015?

Contest Review ini adalah pertandingan antara blogger-blogger di Malaysia yang dianjurkan oleh Lynk.my yang menawarkan hadiah paling lumayan pada tahun 2015 iaitu RM4000. Contest Review Lynk.my juga menawarkan pertandingan yang mempunyai kategori pemenang paling banyak untuk tahun 2015 ini.

Sebelum Aya terangkan lebih lanjut tentang Contest Review, Contest SEO & Contest Creative Article yang dianjurkan oleh Lynkdotmy, biar Aya terangkan lebih lanjut apa itu Lynk.my? dan siapa penganjur pertandingan review & SEO yang AWESOME ini?

 

Apa itu Lynk.my?

Lynk.my adalah laman web yang mempunyai sistem yang menyediakan perkhidmatan memendekkan pautan laman web (URL) secara PERCUMA. Servis Lynk.my juga dikenali sebagai URL shortener atau URL Shortening atau URL Shrink di Malaysia.

 

Apa itu URL Shortener?

URL adalah kepanjangan bagi Uniform Resource Locator. Dalam bahasa yang mudah difahami adalah link bagi sesebuah halaman laman web, gambar, video dan sebagainya di atas talian.

URL shortener pula adalah tools secara online yang boleh digunakan untuk pendekkan link-link URL yang panjang kepada link yang lebih pendek, mudah diingati dan unik.

Contohnya seperti link url di bawah ini:

Kepada link url yang lebih pendek seperti di bawah ini:

Terdapat banyak servis yang menyediakan khidmat shortening URL. Antara URL shortener yang popular antarabangsa adalah:

1. Bit.Ly
2. Goo.gl
3. Tinyurl.com

Malah Facebook dan Twitter juga menggunakan servis URL shortening. Sebelum ini, Aya selalu menggunakan Goo.gl untuk memendekkan pautan link tetapi dah tiba masanya bertukar kepada Lynkdotmy pula. Jika rakan-rakan blogger mencari info bagaimana cara pendekkan link url? anda telah jumpa artikel yang tepat.

 

Kenapa perlu guna Lynk.my?

Lynk.my adalah Malaysia URL Shortener. Berfungsi sama seperti URL shortener antarabangsa tetapi mempunyai keunikan dan kelebihannya yang tersendiri.

7 Keunikan & Kelebihan Lynk.my yang UTAMA adalah

 

  • Servis pendekkan url percuma yang disediakan di Malaysia. Satu-satunya di Malaysia

 

  • Dimiliki oleh anak Malaysia. Syarikat mereka adalah HEXA COOPERATION SDN BHD.

 

  • Pendaftaran yang mudah dan tiada yuran pendaftaran atau kos tersembunyi.

 

  • Sistem Lynk.my menyediakan maklumat statistik bagi setiap url yang dipendekkan. Info seperti jumlah pelawat mengikut negeri, negara dan referring website boleh diketahui. Malah kita boleh install Google Analytic script dalam sistem Lynk.my juga.

 

  • Sistem Lynk.my juga menggunakan smart filtering di mana sistem ini boleh menapis trafik dari sumber-sumber yang tidak dipercayai seperti web spider, robot, spammer dan sebagainya.

 

  • Menyediakan peluang pendapatan sampingan kepada pengguna (blogger) servis Lynk.my. Haa.. inilah peluang blogger-blogger boleh buat duit dengan Lynk.my. Bagaimana cara buat income dengan Lynk.my? Sekejap lagi saya terangkan ye..Aya rasa rakan blogger dan internet marketer wajib tahu sebab kelebihan ini tidak disediakan oleh URL shortener yang lain.

 

  • Sistem Lynk.my juga menyediakan perkhidmatan pengiklanan kepada peniaga-peniaga online dengan modal serendah RM10 sahaja. Murah giler..

 

Bagaimana Cara Memendekkan Link URL dalam Lynk.my?

Mudah sahaja. Semudah 1,2.3

  1. Layari laman Lynk.my
  2. Masukkan pautan link yang ingin dipendekkan ke dalam ruangan seperti di bawah
  3. Tekan butang LYNK IT

Laman Website Lynk.my

Anda berjaya pendekkan link url anda.. BRAVO..

 

Bagaimana Cara Buat Duit Dengan Lynk.my?

Amacam? Boleh faham serba sedikit tentang Apa itu Lynk.my? Apa itu Shortening URL? Aya harap boleh faham ye.. sebab Aya nak sentuh pula tentang cara buat duit dengan Lynk.my.

Bagaimana Cara Buat Duit Dengan Lynk.my?

  • Mudah sahaja.
  • Hanya perlu tukarkan link pautan web atau blog anda kepada link pautan yang lebih pendek menggunakan Lynk dot my.
  • Setiap kali kita share link pautan tersebut, kita akan dibayar mengikut jumlah pelawat unik yang terhasil melalui link pautan tersebut.

Banner Buat Duit Dengan Lynk.my

 

Bagaimana Pula Cara Buat Duit dengan Contest Review Lynk dot my 2015?

Contest Review Lynk.my 2015 yang terhangat di pasaran sekarang ini. Hadiah berjumlah RM4000 wei.. Semangat ni. HOT.. HOT 2015..

Contest 2015 ini menawarkan 3 kategori pemenang dengan hadiah yang lumayan iaitu:

KATEGORI & HADIAH TOP CREATIVE      TOP SEO       TOP LYNKUNDI
Tempat Pertama RM1000 RM500 RM500
Tempat Kedua RM500 RM300 RM300
Tempat Ketiga RM200 RM100 RM100

Pertandingan berlansung selama lebih kurang 2 bulan, bermula pada 27 Oktober 2015 sehingga 27 Disember 2015. Pihak penganjur mempunyai hak untuk melanjutkan pertandingan jika perlu.

Penyertaan diterima sepanjang tempoh pertandingan dan Pemenang akan diumumkan pada 29 Disember 2015. Jadi rakan-rakan blogger yang lain masih berkesempatan untuk sertai pertandingan ini.

Hadiah akan diberikan dalam tempoh 3-14 hari bekerja bermula 30 Disember 2015.

Jika menang, Ini kira hadiah tahun baru 2016 ini.. hehehe

PALING BEST: Setiap penyertaan yang diterima adalah LAYAK untuk memenangi ketiga-tiga kategori yang dipertandingkan iaitu TOP SEO, TOP LynkUNDI & TOP CREATIVE. Jika jadi juara contest ini, boleh bawa pulang hadiah WANG TUNAI bernilai RM2000.. WOW!

Boleh layan video yang Aya edit sendiri dekat bawah ini:

Jika rakan-rakan ingin tahu lebih lanjut tentang:

1. 6 Syarat Penyertaan Contest Review Lynk.my 2015
2. 10 Syarat Artikel & Review
3. Cara Hantar Penyertaan Contest Review
4. Teknik Pengadilan Contest Review Lynk.my 2015
5. Senarai Hadiah bagi setiap kategori & Senarai Peserta.

KLIK SINI: CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015

Selamat Mencuba.. Doakan Aya menang ye..

UNDI DR AYA NORBAYAH

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

37 thoughts on “Contest Review Lynk.my 2015

  1. good luck sis
    raihanah recently posted..Tips MokCun: Kenali Jenis Kulit MukaMy Profile

  2. Blogger Wanita memang hebat…. Sehebat namanya.. Good Luck!!
    Anuar recently posted..AWAS! Ada 2 Peserta Contest SEO sudah Disqualified!My Profile

  3. good luck sis
    Raihanah Ahmad recently posted..Sopak Boleh Dirawat Dengan ShakleeMy Profile

  4. semoga berjaya ya untuk contest ini, insyaalah ada peluang untuk berjaya
    keladi recently posted..Halangan dalam berblogMy Profile

  5. […] [75] http://aizennasa.com [76] http://nurrahabdullah.blogspot.my [77] http://www.bloggerwanita.com [78] http://vitamin-cerdik.com [79] http://adna2029.blogspot.my [80] http://adiazudin.com […]

  6. […] Malaysia Best Blog 2015 – Jumlah Hadiah UTAMA, RM1500 2. Contest Review Lynk.my 2015 – Jumlah Hadiah Terkumpul, RM4000 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. […]

  7. salam ziarah… vote for u sis…
    Sheila Adziz recently posted..GiveAway Akhir Tahun 2015 Sheila InspireMy Profile

  8. Padu dan mantap. semoga beroleh kejayaan. 😀
    Bahrain recently posted..Charge Debit Advice Untuk Pengguna MaybankMy Profile

  9. goodluck ye..semoga berjaya..saya pun terasa nak join…
    musadun recently posted..Harga Tambang ERL Mulai Januari 2016My Profile

  10. Wow 4,00 pound! Memang mengujakan dan hadiah yang menarik.
    Sani recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

  11. Salam BW @ Aya Norbayah…balas kunjungan anda…blog anda mmg antara yg hebat…selalu berada diatas…page 1,2,3 tak lebih dari itu. Semoga berjaya ye….
    MShahrulnizam recently posted..Kreatif Template Untuk Blogger BlogMy Profile

  12. Menarik sungguh entri doktor nie. Salah seorang calon pemenang . Semoga berjaya Dr. Aya.

  13. Salam buat Aya….semoga berjaya dengan contest review lynk.my 2015. Semoga berjaya buat Aya…
    Top Seo Friendly recently posted..Cara Buat Duit Dengan Lynk.myMy Profile

  14. Good luck yer Aya ^-^
    Dunia Zumal recently posted..KURUS 10 HARI DENGAN LAXATHINMy Profile

  15. Entri yang menarik. Semoga berjaya meraih kemenangan dalam contest lumayan ini
    Rossa Calla recently posted..Gambar Kejadian Banjir Di Johor Bahru Komtar JBCC 16 November 2015My Profile

  16. Semoga berjaya dengan contest ni…tahniah sebab berjaya join contest macam ni…
    Noriza Rahman recently posted..Kelebihan Pengambilan Vitamin C dan E Secara SerentakMy Profile

  17. Wah ada peluang ni Aya…All the best ya…
    Sani recently posted..4 Cara Buat Duit USD Yang Paling Berkesan!My Profile

  18. memang terbaiklah artikel ini..semoga berjaya
    blogger lelaki recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

  19. Gud luck and wish you all the best

  20. Most welcome… harap2 tersenarai salah seorang pemenang..
    Akma Omar recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

  21. Bukan senang nak jumpa doktor yang sanggup cungkil kesanggupan untuk contest2 sebegini.
    Tahniah daripada saya. Mudah2an ada rezeki doktor untuk menang salah satu kategori dalam contest ini.

  22. Tengok jer ada blog ni terus kecut wey! Antara peserta yang perlu diberi perhatian! Entri yg mantap dan sangat kreatif video tu!
    Selamat bersaing dan semoga berjaya dalam contest review lynk.my ini. 🙂
    BM recently posted..Setelah Tiga Bulan BersamamuMy Profile

  23. Hey wassup hahah a 🙂 .. GUd luck
    Astrallusion Arc recently posted..Contest Review Lynk.my (2015)My Profile

  24. Assalamualaikum

    MYiDEAKiNi jalan-jalan dari kontes yang sama
    Anyway Good Luck yer…
    MYiDEAKiNi [dot] com recently posted..Pendedahan Penggunaan Aplikasi Google+My Profile

  25. Salam, good luck ye dalam contest ni.. 🙂
    Adib Site recently posted..Contest Review Lynk.My 2015My Profile

  26. Semoga berjaya ye….BW.
    MShahrulnizam recently posted..Ibu Ainul ^AliF….: Contest Review Lynk.my 2015My Profile

  27. Tahniah join dan good luck dalam contest review lynk.my 2015 ni.. terus masuk page 1 tu..
    Akma Omar recently posted..Contest Review Lynk.my 2015My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge