Archives for 

Informasi

Sebarang info-info terkini dalam dan luar negara

[VIDEO & GAMBAR] – Tsunami Di Busan 5 Oktober 2016

imej-tsunami-di-busan-korea Berita terkini, tsunami telah berlaku di Busan. Bila? Tsunami di Busan, Korea Selatan ini berlaku pada hari ini iaitu 5 Oktober 2016. Sedang filem “Train To Busan” tengah hangat di pawagam, bencana alam pula telah melanda Busan, Korea. Subhanallah. Di bawah ini adalah gambar sebenar Tsunami di Busan Korea Selatan     Di bawah ini […] BACA →

Auto Chat Software Malaysia – 4 Fungsi Wajib Tahu!

ecover autochat software Apa itu Auto Chat Software? Assalamualaikum rakan-rakan blogger, peniaga online & pembaca yang dikasihi. Hari ini saya nak berkongsi tentang satu software atau perisian yang bakal dilancarkan pada hari ini 28 September 2016. Software ini dikenali sebagai Perisian Auto Chat ataupun Auto Chat Software. Auto Chat Software Andter Bot ini adalah hasil keluaran produk tempatan […] BACA →

40 Tarikh Cuti Umum 2016 Di Malaysia

tarikh-cuti-umum-2016-jadual-hari-pelepasan-am-negeri-malaysia-2016 Assalamualaikum rakan-rakan pembaca. Sempena Tahun Baru 2016, Saya doakan anda semua sihat, kaya dan berjaya dunia dan akhirat. Hari ini Saya nak berkongsi tarikh-tarikh Cuti Umum 2016 melalui 2 Jadual Hari Kelepasan Am yang dikeluarkan oleh Jabatan Perdana Menteri, Malaysia iaitu: Rakan-rakan pembaca boleh download (muatturun) jadual ini dalam bentuk pdf atau imej. Bilakah tarikh […] BACA →

Kenapa Ashadee.com Tutup? Why?

kenapa-ashadee-tutup Ashadee.com ditutup? Kenapa? Kenapa? Why? Why? Mesti ramai rakan blogger tertanya-tanya kan? Aya sendiri pun terkejut tiba-tiba Ashadee.com tutup. Baru je plan nak jadi advertiser.hehe.. Bukan rezeki lah nampaknya. Kalau rakan blogger layari ashadee.com, Notice seperti di bawah ini akan kelihatan. Kenapa Ashadee Tutup? Mesti ada sebab yang munasabah bagi pihak syarikat kan? Melalui pemahaman […] BACA →

Set Bersalin NR – 11 Kelebihan Nona Roguy Wajib Tahu!!

Gambar Rozita Che Wan Bertudung Set Bersalin NR ? 11 Kelebihan Set Bersalin Nona Roguy?  Aya rasa artikel ini wajib dibaca oleh ibu-ibu lepas bersalin yang ingin kekal slim, cantik dan jadi mama HOT walaupun sudah bersalin 3-5 anak pun.. Hehe Seronok je kan bila dah bersalin dan dapat bayi yang comel dan menggeramkan? Aya rindu nak ada bayi kecil […] BACA →