jenis blog-blog

7 Jenis Blog yang Perlu Kita Tahu

Dunia blogging makin hari makin hangat dan panas di Malaysia. Blogger semakin glamour dan popular di dunia internet. Dah macam VIP , VIB….VIB?
Hari ini aku beritahu sahabat semua beberapa jenis blog yang wujud di Malaysia ini mengikut term dan pemerhatianku .

BlogMalaysia.com : Direktori Blogger Malaysia dengan Page Rank 5

Bagi rakan-rakan blogger yang ingin tingkatkan trafik dan page rank blog masing-masing, kita mesti ada kualiti backlink yang bagus. Maksudnya link blog kita berada di blog orang lain yang mempunyai PR yang tinggi. Bagi mudah nak faham, kita macam seolah-olah tumpang popular sedikit dengan blog atau laman web orang lain yang sememangnya dah popular. Secara tidak langsung wartawan Google dapat mengenal kita..Oleh itu, kita boleh submit atau hantar url blog kita ke BlogMalaysia.com ini.

11 Istilah Asas Blogging yang perlu Diketahui

Hari ini baru habis kerja, penat gak. Tapi masih bersemangat untuk berblogging. hehe. Kerja di pedalaman agak sunyi sikit, jadi internet sajalah teman setia untuk mengisi masa lapang. Bercakap tentang blogging hari ini, Aya ( eh, Aku Aya lah pula, takpalah ye, lebih mesra sikit kalau tentang tutorial ni )nak kongsi bersama blogger-blogger baru beberapa istilah asas dalam blogging yang perlu kita tahu.