Buat Gambar Avatar Kartun Secara Percuma

 

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Assalamualaikum dan salam 1 Blogger..

Comel tak avatar cartoon aku ini?

avatar-woman

Nak tahu macam nak buat macam ni? mudah je..

  • Korang lawat website ni, www.FaceYourManga.com
  • Klik butang Create
  • Pilih jantina ( Gender ) . Lelaki atau Perempuan
  • Dan boleh mula design avatar korang. Korang boleh tentukan bentuk muka, jenis mata, telinga, hidung dan banyak lagi. Kalo nak letak tanda jerawat pun boleh..hehe..Memang betul, tanda parut pun ada dan macam-macam lagi.
  • Bila dah puas hati, korang klik butang Save
  • Avatar bersaiz 180 X 180 px akan dihantar melalui email yang korang daftar.

Tips: Photo Avatar ini adalah dalam bentuk PNG. So kalo korang ada Photoshop atau apa-apa software, just tukarkan jenis fail ni dari PNG ke JPEG, jadi dapat ringankan fail gambar ni. Aku dapat ringankan saiz avatar ni dari 127K ke 9.473K.

Mudah kan?Harap-harap info ni berguna untuk korang.  Selamat Mencuba…

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

8 thoughts on “Buat Gambar Avatar Kartun Secara Percuma

  1. alhamdulillah,dpt juga buat.hehehe
    Master Zuheir recently posted..Aku Moody Sebab Pendrive Aku Hilang Kali KetigaMy Profile

  2. teringin jugak nak buat avatar,,tapi masa tak berapa mengizinkan ..
    hatiputera recently posted..AMARAN 18 SX – VIDEO PASANGAN CURANG BERZINA MELEKATMy Profile

  3. kene sign up dulu ke?

  4. salam kenal dan follow 🙂

  5. kurus plak!

  6. salam..
    nak buat jugak..
    thanks 🙂

    selamat Hari Raya..
    maaf kesalahan saya
    andai ada..
    zulkbo recently posted..Gambar Masjid Kayu Rm 12 Juta Di TerengganuMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge