Buat Gambar Avatar Kartun Secara Percuma

 

Assalamualaikum dan salam 1 Blogger..

Comel tak avatar cartoon aku ini?

avatar-woman

Nak tahu macam nak buat macam ni? mudah je..

  • Korang lawat website ni, www.FaceYourManga.com
  • Klik butang Create
  • Pilih jantina ( Gender ) . Lelaki atau Perempuan
  • Dan boleh mula design avatar korang. Korang boleh tentukan bentuk muka, jenis mata, telinga, hidung dan banyak lagi. Kalo nak letak tanda jerawat pun boleh..hehe..Memang betul, tanda parut pun ada dan macam-macam lagi.
  • Bila dah puas hati, korang klik butang Save
  • Avatar bersaiz 180 X 180 px akan dihantar melalui email yang korang daftar.

Tips: Photo Avatar ini adalah dalam bentuk PNG. So kalo korang ada Photoshop atau apa-apa software, just tukarkan jenis fail ni dari PNG ke JPEG, jadi dapat ringankan fail gambar ni. Aku dapat ringankan saiz avatar ni dari 127K ke 9.473K.

Mudah kan?Harap-harap info ni berguna untuk korang.  Selamat Mencuba…

8 thoughts on “Buat Gambar Avatar Kartun Secara Percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge