BlogMalaysia.com : Direktori Blogger Malaysia dengan Page Rank 5

Sekadar perkongsian…

Bagi rakan-rakan blogger yang ingin tingkatkan trafik dan page rank blog masing-masing, kita mesti ada kualiti backlink yang bagus. Maksudnya link blog kita berada di blog orang lain yang mempunyai PR yang tinggi. Bagi mudah nak faham, kita macam seolah-olah tumpang popular sedikit dengan blog atau laman web orang lain yang sememangnya dah popular. Secara tidak langsung wartawan Google dapat mengenal kita.. :)

Oleh itu, kita boleh submit atau hantar url blog kita ke BlogMalaysia.com ini.

[thumb]http://www.blogmalaysia.com[/thumb]

Bagaimana nak submit URL blog kita ke Direktori ini?

  • Layari laman web BlogMalaysia.com
  • Klik pada butang Submit Blog . Klik Sini
  • Klik butang Register dan isikan borang yang disediakan.
  • Banner 125 X 125 BlogMalaysia.com perlu diletakkan terlebih dahulu di blog kita, seperti di bawah:

BlogMalaysia.com

  • Pihak BlogMalaysia.com akan sahkan blog kita selepas mereka meneliti dan memastikan kita telah meletakkan banner mereka di blog masing-masing. ok

P/s: Semoga berjaya… :)

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

5 thoughts on “BlogMalaysia.com : Direktori Blogger Malaysia dengan Page Rank 5

  1. harap ada banyak lagi direktori Malaysia yang macam ni..tak ramai plak tu yang buat..ruginya plak rasa
    reezluv recently posted..Harga Canon Powershot NMy Profile

  2. Blog Directory tugasnya mengumpulkan blog-blog lalu mengkategorikan blog-blog tu ke dalam topik tertentu mengikut niche. Google suka ke sini sebab dia akan jumpa blog yang kandungannya bagus lalu merekemenan blog itu di search engine result page. Dengan syarat, kandungan mantap dan selalu di kemaskini.

  3. salam.. kebiasanya web laman direktori jarang dilawati oleh pembaca. Ada sesetangah blogger mengatakan laman direktori seringkali digunakan oleh search engine untuk mencari blog yang terkini. itu sebab laman direktori kebiasaanya mendapat PR yang tinggi. betul atau tidak saya x pasti? tapi kalau untuk kebaikan blog kita dalam mencari readers. cuba je la :)
    unggu cyber recently posted..Masalah Blog BeratMy Profile

  4. salam..
    ermmm..apa fungsinya
    tu erkkk?directory mengenai
    apa?saya kurang faham
    😀
    zulkbo recently posted..Mamak Kasi Potong Pendek aaaaBIASA !My Profile

    • web atau blog directory ( direktori ) ni lebih kepada senarai atau list web atau blog mengikut topik atau niche tertentu.
      Contoh Direktori Blogger Malaysia, maksudnya senarai laman blog blogger-blogger di Malaysia. Contohnya, mungkin Zulkbo.com boleh disenaraikan dalam direktori tersebut dalam kategori blog peribadi. Contoh je la. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge