Blog Trafik : Link Exchanges Tingkatkan Alexa Ranking BloggerWanita.com

Salam satu Malaysia buat semua bloggers.

Petang ni, aku nak bincang sikit tentang blog trafik terutamanya berkaitan link exchange di antara blog-blog. Alhamdullilah, dengan ilmu aku yang sedikit ni, ranking Alexa BloggerWanita.com telah meningkat dari ranking 4 juta menjadi 1 juta lebih dalam masa 2 bulan.Korang tau kan, makin rendah jumlah ranking, makin popular blog berkenaan. Aku dah cukup bersyukur dengan ranking aku walaupun masih dalam ranking jutaan.

Hari 20 May 2010, genaplah blog aku ini berusia 2 bulan. Selamat Ulang Tahun..Selamat Ulang Bulan untuk Blog ” Aku Seorang Blogger Wanita ” . :)

Salah satu cara ranking Alexa aku ni meningkat adalah dengan link exchange dengan sahabat blogger yang lain. Terima kasih kepada semua rakan blogger yang telah tukar-tukar link dengan aku.

Apa kelebihan Link Exchange antara blog ni?

  • Dapat naikkan Alexa ranking blog kita sebabnya pelawat blog kita semakin ramai dan semakin popular. Pelawat Blog A singgah ke Blog B, dan pelawat Blog B plak singgah ke Blog A. Makin popular lah blog kita. Glamour gitu..
  • Tingkatkan Page Rank sebuah blog jika kita bertukar link dengan blog yang ada Page Rank yang tinggi. ( Terima kasih la yang sudi tukar link dengan blog aku yang masih takda Page Rank ni  :( . Semua orang bermula dari peringkat yang rendah, jadi kita jangan sombong atau berkira sangat, sampai tak nak bertukar link dengan blog yang page rank rendah..maksud mendalam..hehe )
  • Dengan link exchange, kita boleh dapat lebih ramai rakan blogger. :)
  • Pengiklanan percuma. Tak perlu keluar duit untuk buat link exchange. Jimattttttt..
  • Blogwalking pun senang, sebabnya senarai blog yang boleh kita lawat dah ada kat list blogroll kita.

Jom Link Exchange dengan BloggerWanita.com. Klik Sini

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

21 thoughts on “Blog Trafik : Link Exchanges Tingkatkan Alexa Ranking BloggerWanita.com

  1. oh, begitu ya? Kalau camni better buka page khas untuk Link.

  2. Artikel yang sangat bagus..

  3. terimakasih aya,,artikel ini sudah rinci dan mudah untuk dipahami oleh orang banyak, sangat berguna,,,
    rojas recently posted..Packing Tips for Your VacationMy Profile

  4. tips bagus dan bermanfaat untuk teman2 blogger,,
    yonobae recently posted..Find Your Contact Lenses at Vision Direct ShopMy Profile

  5. OOo bgitu yang keuntungannya tukar link.
    Terimakasih om ane dah tambah ilmu melalui ente.
    :)

  6. thanx jg dah follow http://kurnia.biz/ , moga bisa meningkat alexa kaya bloggerwanita.com

  7. macamna na tukar link untuk blog saya
    http://misnovel.blogspot.com/

  8. kak,sy punya blog mcmana?sy dh add link website ni kt blogs y.
    .-= raiden´s last blog .. =-.

  9. aktechpage.com says:

    Alexa Rank blog aku masih belum daftar lg
    Berapa puluh jutalah ranking blog aku ni..heheheh

  10. satu jer saya nak kata.

    hebat! hebat! saya calonkan kak ya top blogger
    dalam simpanan.hehehe.
    Hujung tahun nie harap boleh lawan justkhai.
    selamat mendaki alexa. dah sampai ke puncak jangan lupa
    rumput di bumi…..
    .-= sinagarimba´s last blog ..Mayat Rentung Kena Elektrik =-.

    • Terima kasih adik..akak tak lupa punya..bila akak nampak rumput je..akak akan ingat kat Sinagarimba.hehe..gurau je..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge