Blog Lelaki VS Blog Wanita

Blog wanita VS Blog Lelaki? Macam perlawanan bola sepak plak.. Singapura VS Malaysia… 🙂

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Hari aku sekadar nak kongsi info tentang keyword mana yang popular antara blog lelaki dan blog wanita. Semalam aku saja-saja check keyword blog wanita kat Google Search dan aku perhatikan lebih kurang 112 juta laman menggunakan kata kekunci atau keyword ni. So aku terfikir la pula nak check keyword lelaki pula, dan keputusan carian hanya 29 juta laman. Ini bermaksud keyword blog wanita adalah lebih popular digunakan berbanding dari keyword blog lelaki.

keyword-panas-popular

Penting ke Keyword ni?

Penting dari segi SEO atau search engine optimization. Maksudnya kalo kita nak blog kita tersenarai tinggi di Enjin carian seperti Google atau Yahoo, kita kena bijak memilih keyword yang popular untuk diletakkan dalam setiap post atau penulisan kita. Jadi, bila orang taip keyword tersebut di search engine, maka blog kita akan tersenarai tinggi.

Itu je, simple je post hari ini, harap dapat membuat kita berfikir sedikit tentang penggunaan keyword. Apa komen korang?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

16 thoughts on “Blog Lelaki VS Blog Wanita

  1. blog lelaki best. tapi bloggerwanita.com terbaik. hehe
    Naziman recently posted..Lelaki kacak Malaysia blogwalking dengan cara kacakMy Profile

  2. Saya juga pentingkan gambar apabila membuat post baru..Kerana trafik saya paling banyak datangnya Google Images…
    Mrs beauty recently posted..Considering Beauty SchoolMy Profile

  3. nk cuba gak SEO..cner ea??
    Joesakura(are-rull) recently posted..#3 Wordless Wednesday .. terpaksa pose lg sebulan kah??My Profile

    • emm.. mula-mula kena faham apa itu Search engine optimization Atau SEO. Banyakkan menggunakan kata Keyword dalam setiap tajuk post dan kandungan post blog Joesakura..

  4. teng’s info. Nak tambah – selain pilih keyword tuk onpage guna adword kena juga tgk saingan yg dah memperjudikan keword tu pada SERP. Tgk Backlink dan niche keseluruhan blog dorang yg dah ada kat 1st page. Kalo boleh makan pakai la keyword tu. kalo x boleh makan tp nak pakai, kena perkukuhkan diri gak tu hahaha..

    Tp nak senang cari keyword lain tp sama maksud yg org kerap search juga. 😀
    shah URL recently posted..Iklan KL GangsterMy Profile

  5. SS atas tuh untuk menentukan bape byk site yg menggunakan keyword tuh. makin kurang kiranya makin kurang persaingan untuk ranking ke 1st page google. Yang paling penting kene check jumlah search kat google guna adword tool.

    Sekadar kongsi ilmu yg tak seberape ni. [^_^]
    hanafi recently posted..Pekene Cendol Hameed di Pekan, PahangMy Profile

    • Terima kasih Hanafi.. betul tu..cara yang bagus check keyword adalah menggunakan Google Adword Tools..

  6. Mengikut ilmu yg aku ada.. selalunya aku akan menggunakan adword keyword tool untuk mengkaji kepopularan sesuatu keyword. Sebagai contoh global monthly searches untuk “blog wanita” adalah 4,400 tetapi untuk “blog lelaki” adalah 8100. Ini menunjukkan keyword “blog lelaki” lebih byk disearch di google.
    SS yang ditunjukkan hanya untuk mengetahui berape byk site yg menggunakan keyword tersebut. Makin kurang results tuh bermakna makin kurang persaingan untuk mendapat 1st page kat google.
    Sekadar berkongsi. [^_^]
    hanafi recently posted..Pekene Cendol Hameed di Pekan, PahangMy Profile

  7. Menarik untuk dikaji ,,,
    Noy recently posted..Benefits Of Investment PlanningMy Profile

  8. masing-masing pasti punya kelebihan dan kekurangannya, jadi mungkin dapat disimpulkan sedikit bahwa isi dari artikel dapat mencerminkan kekuatan seorang blogger,
    rojas recently posted..Best Tourist Attraction In SingaporeMy Profile

  9. salam..
    ermm..begitu ke?
    bolehlah saya cuba lepas nih
    🙂
    zulkbo recently posted..Ramai Yang Tak Tahu Cara Memakai JaketMy Profile

  10. sama sama bagus , yang penting niche ,keyword dan article menarik

  11. Rasanya kalau blog takde niche ni tak perlu sangat fikirkan keyword2 camni. Tapi kalau entry bertujuan contohnya macam nak jual link atau nak tarik pengiklan kena juga fikir2 keyword panas.
    Cikgu Hairul recently posted..Makanan Tak Halal Lagi : Betulkah?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge