Bertukar ke Blog WordPress

Hari ini aku makin bersemangat untuk lebih mempelajari tentang WordPress. Aku suka blog menggunakan perisian WordPress sebab banyak plugin atau widget yang best-best boleh aku guna. Aku tak nafikan Blogspot.com pun best juga sebab dia user-friendly.

Dengan WordPress ni, aku ada blog dot com sendiri iaitu BloggerWanita.com. Lebih profesional kan? hehe

Bagaimana aku boleh bertukar WordPress? Macam aku cerita dulu, Mula-mula 2008 dulu, aku guna blog blogspot.com. Masa tu, aku guna blog tu pun semata-mata nak join Adsense., Sebab orang kata Akaun Adsense senang di Approve kalau guna Blogspot.com. Alhamdulillah, akaun adsense ku masa tu diluluskan.

Kemudian aku suka buat blogwalking, aku tengok blog-blog orang lain. Lama-lama timbul minat nak ada blog dot com sendiri. Mesti lebih best. Jadi akhirnya wujudlah blog BloggerWanita.com. Walaupun blog ni masih baru, tapi Alhamdulillah setiap hari lebih 50 visitor datang ke blog ni melalui google dan yahoo.

Korang tunggu apa lagi? jom bertukar ke Blog dot com sendiri. Tak bersedia lagi? takpa-takpa, take your time, kumpul budget dulu. OK? sekurang-kurangnya budget kita adalah antara RM60 hingga RM100 setahun untuk webhosting dan domain.

Sekarang ni aku tolong jual satu produk IM Malaysia yang dihasilkan oleh saudara Mohd Zulfadli iaitu ebook Panduan Asas Membina Blog WordPress. Sapa-sapa berminat?  KLIK SINI.

Ebook ini memang bagus untuk orang yang masih baru tentang WordPress sebab aku pun guna panduan ni dulu. Heee…

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

15 thoughts on “Bertukar ke Blog WordPress

  1. sebenarnya tak sampai pun rm 60. just rm 40 dah dapat dah. kalau x caya korang masuk link nei
    http://tentangkita.org/tips/membina-website-sendiri.html
    fauZi recently posted..Apakah nilai sebuah persabatan bagi korang?My Profile

  2. betul wpress nampak lebih pro. sy juga guna wp. Nak tanya dgn Aya macam mana masukkan widget Google Friend Connect tu spt sebelah kanan tu?
    thx aya
    .-= ciksembang´s last blog ..Puyuh salai-daging salai &amp sembilang salai =-.

  3. Untuk pilihan nama domain bila-bila pun boleh tukar tapi kekal blogspot cuma perbelanjaan hosting agak mahal 🙂
    .-= akubiomed´s last blog ..Elakkan serangan jantung dengan amalan kehidupan yang sehat =-.

    • kena ada budget untuk miliki blog dengan domain sendiri..tapi bagi Aya… memang seronok dan puas hati dengan wordpress.. 🙂

  4. Bila bertukar ke wordpress ni?Saya pun guna panduan ebook dari saudara zul juga.memang betul-betul bermanfaat ebook ni.
    .-= Panduan Buah Pinggang Sihat´s last blog ..Kesan Tekanan Darah Tinggi Kepada Buah Pinggang =-.

  5. sy bertukar ke .com pun lps tgok site kak aya nih..rsa smgt tu lebih..tp cr tutorial2 yg org ajar je..nak beli x mampu..hehe
    .-= adele´s last blog ..Gadis Maghribi Ancaman Buat Gadis Melayu =-.

    • memang banyak tutorial kat internet Adele. takpa kalo dapat blog yg ada tutorial bagus. apa salahnya.. 🙂 .

  6. sy bertukar ke .com pun lepas tgok site kak aya nih..rsa smgt tu lebih..tp cr maklumat wp dr tutorial2 yg org ajar je..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge