Bertukar ke Blog WordPress

Hari ini aku makin bersemangat untuk lebih mempelajari tentang WordPress. Aku suka blog menggunakan perisian WordPress sebab banyak plugin atau widget yang best-best boleh aku guna. Aku tak nafikan Blogspot.com pun best juga sebab dia user-friendly.

Dengan WordPress ni, aku ada blog dot com sendiri iaitu BloggerWanita.com. Lebih profesional kan? hehe

Bagaimana aku boleh bertukar WordPress? Macam aku cerita dulu, Mula-mula 2008 dulu, aku guna blog blogspot.com. Masa tu, aku guna blog tu pun semata-mata nak join Adsense., Sebab orang kata Akaun Adsense senang di Approve kalau guna Blogspot.com. Alhamdulillah, akaun adsense ku masa tu diluluskan.

Kemudian aku suka buat blogwalking, aku tengok blog-blog orang lain. Lama-lama timbul minat nak ada blog dot com sendiri. Mesti lebih best. Jadi akhirnya wujudlah blog BloggerWanita.com. Walaupun blog ni masih baru, tapi Alhamdulillah setiap hari lebih 50 visitor datang ke blog ni melalui google dan yahoo.

Korang tunggu apa lagi? jom bertukar ke Blog dot com sendiri. Tak bersedia lagi? takpa-takpa, take your time, kumpul budget dulu. OK? sekurang-kurangnya budget kita adalah antara RM60 hingga RM100 setahun untuk webhosting dan domain.

Sekarang ni aku tolong jual satu produk IM Malaysia yang dihasilkan oleh saudara Mohd Zulfadli iaitu ebook Panduan Asas Membina Blog WordPress. Sapa-sapa berminat?  KLIK SINI.

Ebook ini memang bagus untuk orang yang masih baru tentang WordPress sebab aku pun guna panduan ni dulu. Heee…

16 thoughts on “Bertukar ke Blog WordPress

    1. kena ada budget untuk miliki blog dengan domain sendiri..tapi bagi Aya… memang seronok dan puas hati dengan wordpress.. 🙂

    1. memang banyak tutorial kat internet Adele. takpa kalo dapat blog yg ada tutorial bagus. apa salahnya.. 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge