Bayi Pertama Selamat Jantung Di luar Badan

Hari ini, aku nak kongsi info yang aku jumpa, iaitu tentang adik Ryan Marquiss. Budak pertama di dunia yang hidup dan selamat apabila dilahirkan dengan jantung di luar badan. Memang mengagumkan. Biasanya bayi seperti Ryan hanya akan dapat hidup dalam 2 hingga 3 hari sahaja. Ryan dilahirkan secara operation caeserian di National Medical Center di Washington, Amerika. Ryan telah menjalani pembedahan jantung dengan jayanya.

Gambar Ryan Marquiss jantung di luar badan
Inilah gambar Ryan Marquiss masa bayi.. Jantungnya di luar badan.

 

Gambar Ryan Marquiss selepas menjalani pembedahan jantung
Ini pula gambar Ryan Marquiss selepas menjalani pembedahan jantung

 

Cuba tengok video Youtube adik Ryan dengan jantungnya di luar badan, kat bawah ni:

 

Gambar adik Ryan yang terkini
Gambar adik Ryan Marquiss yang terkini, siap pakai baju Angry Bird lagi.. 🙂

– Keluarga adik Ryan ini sangat tabah, walaupun mereka dah tahu anak mereka mengalami masalah ini sejak dalam kandungan lagi, tapi mereka masih nak teruskan kandungan tersebut, kalau kita di tempat diorang pula macam mana? Nauzubillah –

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge