Bayi Pertama Selamat Jantung Di luar Badan

Hari ini, aku nak kongsi info yang aku jumpa, iaitu tentang adik Ryan Marquiss. Budak pertama di dunia yang hidup dan selamat apabila dilahirkan dengan jantung di luar badan. Memang mengagumkan. Biasanya bayi seperti Ryan hanya akan dapat hidup dalam 2 hingga 3 hari sahaja. Ryan dilahirkan secara operation caeserian di National Medical Center di Washington, Amerika. Ryan telah menjalani pembedahan jantung dengan jayanya.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube
Gambar Ryan Marquiss jantung di luar badan
Inilah gambar Ryan Marquiss masa bayi.. Jantungnya di luar badan.

 

Gambar Ryan Marquiss selepas menjalani pembedahan jantung
Ini pula gambar Ryan Marquiss selepas menjalani pembedahan jantung

 

Cuba tengok video Youtube adik Ryan dengan jantungnya di luar badan, kat bawah ni:

 

Gambar adik Ryan yang terkini
Gambar adik Ryan Marquiss yang terkini, siap pakai baju Angry Bird lagi.. 🙂

– Keluarga adik Ryan ini sangat tabah, walaupun mereka dah tahu anak mereka mengalami masalah ini sejak dalam kandungan lagi, tapi mereka masih nak teruskan kandungan tersebut, kalau kita di tempat diorang pula macam mana? Nauzubillah –

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge