Bagaimana Cara Mudah Buat Review Blog di Alexa?

Assalamualaikum dan selamat petang semua..

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Hari ini, aku curi sedikit masa aku untuk check Alexa Traffic Rank terbaru blog BloggerWanita.com.  Korang boleh lihat screenshoot di bawah:

Bloggerwanita.com-alexareview

Alhamdulillah, Alexa ranking semakin meningkat, tapi sedihnya, blogku ini belum menerima sebarang review dari pembaca blog ini. No review yet..

So aku minta jasa baik rakan-rakan pembaca semua untuk review blog BloggerWanita.com ini. Dalam review korang, terangkanlah kenapa korang suka BloggerWanita.com. 🙂

 

Bagaimana cara nak review blog atau laman web di Alexa?

Mudah je..

  • Mula-mula kita klik widget Alexa seperti di bawah ini atau klik sini dan seterusnya kita akan dibawa ke ruang statistik Alexa untuk blog tersebut, seperti di atas.

alexa-ranking-bloggerwanita-jun-2011

  • Klik butang Review dan seterusnya butang Write a Review.
  • Jika belum login ke Alexa.com, kita akan diarahkan untuk login terlebih dahulu dan seterusnya dibawa ke ruangan komen atau review seperti di bawah:

contoh-review-alexa

  • Lepas dah habis isi borang review tersebut, klik pada butang Submit.

 

P/s: Bagi rakan-rakan yang dah review blogku ini di Alexa, bolehla beritahu melalui ruangan komen di bawah. InsyaAllah, sebagai balasan, Aku komen blog korang juga. :). Win-win situation.. kan?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

19 thoughts on “Bagaimana Cara Mudah Buat Review Blog di Alexa?

  1. Salam ziarah dan perkenalan…
    matuse68 recently posted..TERKINI! 16 Peserta Hitam 505 Flashmob Ditahan Hari IniMy Profile

  2. walaupn sy dh lame berblog..tp still tk tau psl alexa yg ranking2 tu..cme meng ske2 je buat blog..skrg ni baru nk dlm semua 2 tu..hahaha
    nurul azieyan recently posted..Pemenang GiveAway Topup 1My Profile

  3. Info yg sangat bermanfaat ne. Salam sukses selalu Mba 🙂
    Dapah blog recently posted..6 Tips Aman Menggunakan FacebookMy Profile

  4. mbak mw donk tukeran review alexa.. contact sya di agung.purnomo305@gmail.com klw minat nanti web mbak sya review duluan

    makasih..

  5. Alexa oh alexa…
    Susah nak kasi ranking naik…

  6. Seberapa besar kenaikan traffic pengunjung dan pr dg alexa ya!

  7. miss dah review blog kamu..jom review blog miss pulak..
    http://misslyzeer.blogspot.com

  8. your blog it’ easy to read . easy to understand , so I can Say , i love your blog … keep writing ,,,,
    http://www.billstiner.com/
    http://www.shhs50.com/
    http:www.pfx010.com/
    joy recently posted..Senate Votes to Debt MeasuresMy Profile

  9. selamat berpuasa..hehe

    semoga blog ni terus maju….
    jasman recently posted..Petang Ni Tengok Anak Bulan…My Profile

  10. Saya suka blog ini, karena banyak informasi yang saya menjadi tahu tentang beberapa hal,,teruslah posting artikel,,sukses selalu,,
    rojas recently posted..Borobudur Temple is a Very Amazing CharmMy Profile

  11. IThanks untuk posting informasi ini berguna. Ini hanyalah apa yang saya sedang cari. Aku akan kembali ke blog ini pasti! Saya bookmark blog ini beberapa waktu yang lalu karena konten yang berguna dan saya tidak pernah menjadi kecewa. Terus bekerja dengan baik.
    yonobae recently posted..Gather Business Intel Using SurveysMy Profile

  12. ini info yg bagus dan sepertinya mudah dilakukan ,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge