Bagaimana Cara Mudah Buat Review Blog di Alexa?

Assalamualaikum dan selamat petang semua..

Hari ini, aku curi sedikit masa aku untuk check Alexa Traffic Rank terbaru blog BloggerWanita.com.  Korang boleh lihat screenshoot di bawah:

Bloggerwanita.com-alexareview

Alhamdulillah, Alexa ranking semakin meningkat, tapi sedihnya, blogku ini belum menerima sebarang review dari pembaca blog ini. No review yet..

So aku minta jasa baik rakan-rakan pembaca semua untuk review blog BloggerWanita.com ini. Dalam review korang, terangkanlah kenapa korang suka BloggerWanita.com. 🙂

 

Bagaimana cara nak review blog atau laman web di Alexa?

Mudah je..

  • Mula-mula kita klik widget Alexa seperti di bawah ini atau klik sini dan seterusnya kita akan dibawa ke ruang statistik Alexa untuk blog tersebut, seperti di atas.

alexa-ranking-bloggerwanita-jun-2011

  • Klik butang Review dan seterusnya butang Write a Review.
  • Jika belum login ke Alexa.com, kita akan diarahkan untuk login terlebih dahulu dan seterusnya dibawa ke ruangan komen atau review seperti di bawah:

contoh-review-alexa

  • Lepas dah habis isi borang review tersebut, klik pada butang Submit.

 

P/s: Bagi rakan-rakan yang dah review blogku ini di Alexa, bolehla beritahu melalui ruangan komen di bawah. InsyaAllah, sebagai balasan, Aku komen blog korang juga. :). Win-win situation.. kan?

19 thoughts on “Bagaimana Cara Mudah Buat Review Blog di Alexa?

  1. IThanks untuk posting informasi ini berguna. Ini hanyalah apa yang saya sedang cari. Aku akan kembali ke blog ini pasti! Saya bookmark blog ini beberapa waktu yang lalu karena konten yang berguna dan saya tidak pernah menjadi kecewa. Terus bekerja dengan baik.
    yonobae recently posted..Gather Business Intel Using SurveysMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge