Apa itu Wordless Wednesday?

Mesti ramai yang dah tahu apa benda Wordless Wednesday ni. Dah ramai blogger di Malaysia guna WW @ Wordless Wednesday  untuk post blog mereka. Bagi rakan-rakan blogger yang tak tahu lagi, jom aku kongsi info pasal benda ni hari ini.

logo-wordless-wednesday

Apa itu Wordless Wednesday?

Aku ada buat kajian sedikit.. Mengikut Wiki.answers.com :

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

Maksudnya ;

Setiap hari rabu, semua blogger akan post gambar di blog masing-masing tanpa meletakkan sebarang kata-kata atau penjelasan untuk gambar tersebut. Tujuannya, biarlah gambar sahaja yang menjelaskan segalanya.

Ada rakan-rakan blogger yang mewujudkan facebook untuk Wordless Wednesday Malaysia. Kalo korang nak join, boleh layari www.facebook.com/WordlessWednesdayMy

– Jadi mulai hari ini, aku pun nak kongsi gambar-gambar secara random setiap minggu untuk pembaca blog BloggerWanita.com –

14 thoughts on “Apa itu Wordless Wednesday?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge