Apa itu Wordless Wednesday?

Mesti ramai yang dah tahu apa benda Wordless Wednesday ni. Dah ramai blogger di Malaysia guna WW @ Wordless Wednesday  untuk post blog mereka. Bagi rakan-rakan blogger yang tak tahu lagi, jom aku kongsi info pasal benda ni hari ini.

logo-wordless-wednesday

Apa itu Wordless Wednesday?

Aku ada buat kajian sedikit.. Mengikut Wiki.answers.com :

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

Maksudnya ;

Setiap hari rabu, semua blogger akan post gambar di blog masing-masing tanpa meletakkan sebarang kata-kata atau penjelasan untuk gambar tersebut. Tujuannya, biarlah gambar sahaja yang menjelaskan segalanya.

Ada rakan-rakan blogger yang mewujudkan facebook untuk Wordless Wednesday Malaysia. Kalo korang nak join, boleh layari www.facebook.com/WordlessWednesdayMy

– Jadi mulai hari ini, aku pun nak kongsi gambar-gambar secara random setiap minggu untuk pembaca blog BloggerWanita.com –

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

14 thoughts on “Apa itu Wordless Wednesday?

  1. wordless wednesday seperti menjadi trend di kalangan blogger Malaysia skg ni kan…
    PerenLee recently posted..Cara Bayar Astro di Pejabat Pos Tanpa BilMy Profile

  2. hahahaha..selama ni..tengok ja blog orang..tak tahu pun maksud ww ni..cari punya cari..masa tak cari baru jumpa maksudnya..hehe
    Naziman recently posted..Plan BIS Digi cekik darah?My Profile

  3. Menarik….ok, misi mencari gambar plak sekarang ni :-)
    Qaseh Gifts recently posted..8 Hadiah Unik untuk Kanak-kanakMy Profile

  4. kalo igt sy buatla WW ni..tp slalonya lupa..hehe
    bardboo recently posted..Izz Ammar Dah Lima BulanMy Profile

  5. betul ker cam saya buat?

  6. ermm boleh start mencuba minggu hadapan thanks
    apaajanews recently posted..SEKOLAH BELAJAR UNTUK MENIPUMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge