Alexa Ranking di bawah 1 Juta Selepas 90 hari Blogku

Alhamdullilah, Akhirnya ranking Alexa blog aku telah berada di bawah ranking 1 juta selepas blog ini aktif 90 hari. Macam tak percaya plak.

Walaupun ranking BloggerWanita.com ni masih jauh, tapi aku tetap bersyukur sebab dalam masa 90 hari, aku berjaya mencapai impianku berada di ranking kurang dari 1 juta. Mula-mula blog aku ini dibina, rangking Alexa adalah dalam 4 juta lebih. Info lanjut

Antara cara yang aku gunakan untuk tingkatkan trafik blog adalah:

  1. Submit URL blog ke pelbagai Blog Directory atau Blog Community
  2. Submit URL blog ke pelbagai Search engines. Paling utama adalah Google dan Yahoo.
  3. Gunakan Keywords penting dalam setiap post
  4. Banyak Tags penting dan popular dalam setiap post
  5. Buat Link Exchanges antara blog. Tak kisahlah Blogspot atau WordPress. Janji Blog. 🙂
  6. Selalu buat BlogWalking
  7. Kalau rajin sikit, komen mana-mana blog yang kita baca

Itu antara cara yang aku guna untuk tingkatkan trafik BloggerWanita.com. Post entri seterusnya, aku boleh terangkan lebih jelas.ok. Anyway, Thanks for those who always visit my blog.

34 thoughts on “Alexa Ranking di bawah 1 Juta Selepas 90 hari Blogku

    1. sama la kita Ceqla..Aya pun dah lama tak update blog..kerja makin busy..so kadang-kadang takda masa nak buat hobi ni.. 🙂

    1. betul tu..kalo lama tak update, ranking senang je jatuh.. biasalah setiap enjin carian nak info yang fresh dan sentiasa di update.

  1. wow..
    terbaik kak..
    saye dulu nak trun lmbat gak..
    dapt buat 3 post yg menang keyword baru dapat bwh 1juta..
    teruskan usaha:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge