Alexa Ranking di bawah 1 Juta Selepas 90 hari Blogku

Alhamdullilah, Akhirnya ranking Alexa blog aku telah berada di bawah ranking 1 juta selepas blog ini aktif 90 hari. Macam tak percaya plak.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Walaupun ranking BloggerWanita.com ni masih jauh, tapi aku tetap bersyukur sebab dalam masa 90 hari, aku berjaya mencapai impianku berada di ranking kurang dari 1 juta. Mula-mula blog aku ini dibina, rangking Alexa adalah dalam 4 juta lebih. Info lanjut

Antara cara yang aku gunakan untuk tingkatkan trafik blog adalah:

  1. Submit URL blog ke pelbagai Blog Directory atau Blog Community
  2. Submit URL blog ke pelbagai Search engines. Paling utama adalah Google dan Yahoo.
  3. Gunakan Keywords penting dalam setiap post
  4. Banyak Tags penting dan popular dalam setiap post
  5. Buat Link Exchanges antara blog. Tak kisahlah Blogspot atau WordPress. Janji Blog. 🙂
  6. Selalu buat BlogWalking
  7. Kalau rajin sikit, komen mana-mana blog yang kita baca

Itu antara cara yang aku guna untuk tingkatkan trafik BloggerWanita.com. Post entri seterusnya, aku boleh terangkan lebih jelas.ok. Anyway, Thanks for those who always visit my blog.

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

34 thoughts on “Alexa Ranking di bawah 1 Juta Selepas 90 hari Blogku

  1. sempoi gak info nih..bleh try..saya br berkecimpung dlm blog nih..so ape info yang menarik pasti dituruti..
    tq
    imfourstring recently posted..Palace Of The Golden Horses Yang MenarikMy Profile

  2. zamry /rahsia pendidikan anak anak cemerlang

    Selamat maju jaya kepada bloggerwanita.com.
    zamry recently posted..belian buku online /jana pendapatan tampa modalMy Profile

  3. Wah…hebat ya bloggerwanita, dengan 90 hari saja Alexa sudah bisa dibawah satu juta…gimana nih caranya

  4. terima kasih Aya. teknik turbo untuk mantapkan blog ni 🙂
    Cikgu Syahir recently posted..SUKMA-NEGERI SEMBILAN-PERLIS DAPAT EMAS PERTAMAMy Profile

  5. ceqla masih d tahap 3M lagi, huhuhu~~
    itu la update pun seminggu sekali…

    sekadar hobi bersama.. 🙂
    walaupun post ni dah lama 🙂
    ceqla ttp suka baca blog ni…

    http://www.penanti.com/contest-blog/domain-hosting-percuma-dari-penanti-com/
    .-= ceqla´s last blog ..tips meningkatkan earning nuffnang =-.

    • sama la kita Ceqla..Aya pun dah lama tak update blog..kerja makin busy..so kadang-kadang takda masa nak buat hobi ni.. 🙂

  6. kalau blog tak update berbulan2 pun leh jatuh gak alexa ranking neh , kalau ramai visitor … mantap lah tuh..

    • betul tu..kalo lama tak update, ranking senang je jatuh.. biasalah setiap enjin carian nak info yang fresh dan sentiasa di update.

  7. Alexa rank awk x maintain lah.kena selalu update.klu x update pun kena make sure ada beberapa post yg gempak or mmg akan sentiasa dicari oleh user =)
    .-= Faisal Abdullah´s last blog ..10 Beautiful Twitter Icon Sets =-.

  8. tahniah ye! sy pun baru bulan ni start blog, alexa 5 juta, harap dpt bwh 1 juta jgk mcm blog ni. hehe

    btw, link exchange boleh? dh letak link blog ni kat sana :p
    .-= Eyl´s last undefined ..Response cached until Thu 8 @ 12:27 GMT (Refreshes in 52 Minutes) =-.

  9. Selamat maju jaya kepada bloggerwanita.com. Semoga sukses selalu dan ranking terus meningkat.
    .-= Anwar Osman @ Computer Technicians´s last blog ..Sidebar Text Advertisement via SMS =-.

  10. tahniah..saya kena banyak belajar lagi ni..

  11. wahhh…tahniah3!! ;D

    saya pn tgh sdaya updaya nk naikkan alexa rank sy ke klompok bwh 1 juta nih… fuhhh…
    .-= Wawa~*´s last blog ..The Karate Kid, More to Kung-Fu Kid Kan? =-.

  12. blog utk wanita je ke? tahniah
    .-= suzzsuzie´s last blog ..Makan Durian Boleh Awet Muda =-.

  13. teruskan berblogging..
    nanti lama2 naik la tu hehe
    .-= Syafrizal´s last blog ..WordPress 3.0 – Sudahkah anda kemaskini? =-.

  14. wow..
    terbaik kak..
    saye dulu nak trun lmbat gak..
    dapt buat 3 post yg menang keyword baru dapat bwh 1juta..
    teruskan usaha:)

  15. wah!! tahniah2..lepas nie kompen terus naik lagi..cayalah… 🙂
    .-= Amir izzat´s last blog ..Bodoh Ke Pelajar Sekolah Teknik? =-.

  16. tahniah..makin kecik nombor makin susah nak maintain…weeeee
    .-= brenn´s last blog ..Sundal Bola Sepak =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge