Aku Pengedar & Jutawan Shaklee. Bagaimana Caranya?

Alhamdulillah, aku adalah Jutawan Shaklee..

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Haa..terkejut korang? hihi.. In Sha Allah.. itu satu doa tau.. itulah salah satu impianku bersama Shaklee.. AMIN

Sebenarnya Shaklee telah melahirkan ramai Jutawan Shaklee ye.. Salah seorang mentorku mempunyai pendapatan melebihi RM600 ribu sebulan dan ada juga melebihi RM100 ribu sebulan.. Mereka ini adalah golongan yang telah bekerja keras dan berkongsi kebaikan produk-produk Shaklee selama 2- 3 tahun.. Bukan 10 tahun ye.. hihi.. Kalau mereka boleh, In Sha Allah, kita pun boleh..

Syukur sangat-sangat Aya berada di kumpulan Jutawan Shaklee dengan leader yang sangat prihatin dan supportive.. walaupun income Aya baru 4 angka sebulan.. Tapi Aya bersyukur sangat. Sapa-sapa rakan blogger yang berminat buat income dengan Shaklee walaupun sekadar kerja sambilan, boleh hubungi Aya untuk join kumpulan Aya dan Jutawan Shaklee.. In sha Allah, Aya akan cuba bantu apa yang diperlukan. Aya yang kerja sebagai doktor pun boleh buat Shaklee sebagai kerja sambilan tau.. hihi

Pengedar Shaklee dan Jutawan Shaklee

Bagaimana sebenarnya perniagaan Shaklee?

Dalam Shaklee, kita bertindak sebagai pengedar Shaklee atau dikenali sebagai Shaklee Independent Distributor. Kita perlu berkongsi kebaikan-kebaikan produk Shaklee kepada orang ramai. Setiap penjualan yang terhasil, kita akan memperolehi untung runcit dan juga bonus bulanan. Untung runcit dalam RM5 – RM95 untuk satu produk. Bonus bulanan boleh 4 -6 angka sebulan. Banyak tu..

Terdapat banyak cara kita boleh kongsikan kebaikan produk Shaklee seperti blog, facebook, twitter dan apa-apa sosial media pun.

Apa yang menarik sekarang ini, perniagaan Shaklee sangat mudah dilakukan secara online kerana Shaklee telah menyediakan eSell tool untuk membolehkan pelanggan membeli secara langsung produk kesihatan Shaklee melalui link eSell tersebut. Kalau sebelum ini, Shaklee adalah perniagaan offline. Sejak Shaklee mempunyai laman jualan sendiri dan widget eSell sendiri, lebih ramai blogger mudah membuat kerja sambilan bersama Shaklee.

Aya perhatikan eSell ini lebih kurang macam Affiliate tool juga.

 

Bagaimana cara berdaftar sebagai ahli dan pengedar Shaklee di bawah kumpulan Aya dan Jutawan Shaklee?

Mudah sahaja dan kos yang sangat rendah.. Risiko pun sangat sikit.

1. Rakan blogger kena berdaftar sebagai ahli dan pengedar bebas Shaklee. Hanya perlu bayar RM65 untuk memperolehi member kit dan Rm10 untuk kos penghantaran bagi Semenanjung Malaysia dan RM20 bagi Sabah dan Sarawak. Maksudnya RM75 untuk Semenanjung Malaysia dan RM85 untuk mereka yang tinggal di Sabah atau Sarawak.

Cara kedua: Anda boleh membeli produk-produk Shaklee yang melebihi RM690 atau bersamaan 200uv untuk mendapatkan keahlian percuma.

2. Anda hanya perlu bank in kan RM75 atau RM85 ke akaun Maybank Aya iaitu  : 112334032179 (Norbayah)

3. Kemudian emel atau SMS atau Whatsapp kepada Aya maklumat seperti di bawah:

Nama penuh:
No Kad Pengenalan:
Alamat Lengkap:
Emel:
No Hp:
Nama Suami (Jika ada)
No IC Suami ( Jika ada)
Nama bank
No akaun bank

Emelkan kepada dr.norbayah@gmail.com atau SMS/Whatsapp ke 0195805181

Kenapa perlu nama suami/isteri? Sebab bisnes Shaklee adalah bisnes keluarga, Suami isteri tidak boleh mempunyai no ID yang berbeza.

Kenapa perlu No akaun bank? Sebab jika anda memperolehi bonus bulanan, Shaklee akan bank in terus ke akaun bank anda setiap 14hb.

4. Setelah Aya menerima bayaran dan maklumat ahli baru, Aya akan hubungi mereka dan Aya juga akan daftarkan secara online di laman web Shaklee. ( Simpan resit bukti pembayaran ye)

5. Ahli baru akan menerima No ID dan Username sementara untuk login ke laman web jualan Shaklee.

6. Setelah anda sah menjadi Ahli Shaklee di bawah jagaan Aya, Aya akan masukkan dalam support group rahsia. 🙂

Pelbagai ebook dan video tutorial yang boleh digunakan untuk mempelajari dan memahami bisnes Shaklee. Boleh berhubung terus dengan Aya sama ada melalui chat, sms atau call. Jika ada keperluan, support secara offline pun Aya cuba berikan jika perlu.

Mudah dan murah je kan?

Tapi Aya kena ingatkan, perniagan Shaklee ini tidak boleh duduk goyang kaki tau, kena berusaha dan ikut cara dan teknik mentor yang sudah berjaya. Ini BUKAN Skim Cepat Kaya. Kalau nak kaya, kena usaha lebih. 🙂

Penjawat-penjawat awam yang sedang mencari kerja sambilan bolehlah mencuba dengan Shaklee. Ada yang berminat?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

4 thoughts on “Aku Pengedar & Jutawan Shaklee. Bagaimana Caranya?

  1. hebat2…teringin jugak nih..huhu
    Devy Mitchel Edwin recently posted..What Are Some Of The Blood Cancer Types?My Profile

  2. wahh..sudah ada group sendiri rupanya ye. hoho
    titan recently posted..Aishah Radhiah Beauty & Spa – Spa KHAS untuk MuslimahMy Profile

  3. sekarang nie kak dah dapat berapa K dah? 😀
    LabiLabi recently posted..Serius Baq Ang : Supermodel Menghidapi Penyakit KulitMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge