50 Minit VS 8 Jam Perjalanan

3 hari aku tak update blog kesayanganku ini, sebabnya busy menghadiri meeting di Kota Kinabalu. So tak dapatlah nak update blog. Huhu…

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

50 Minit versus 8 Jam Perjalanan? Apa maksudnya?

Actually aku sekadar nak kongsi perjalananku dari Tawau ke Kota Kinabalu dengan kapal terbang yang mengambil masa hanya 50 minit sahaja berbanding 8 jam perjalanan melalui kenderaan darat dari Tawau ke Kota Kinabalu, iaitu lebih kurang 550 KM jaraknya. Sangat jauh beza masa tu kan.

Aku dah rasa penat drive dari Tawau ke KK dengan hanya menggunakan kereta Proton Saga BLM ku yang mengambil masa lebih 8 jam. Penat tapi seronok. Kenapa seronok? sebabnya dapat lihat pemandangan yang sangat cantik di Sabah.

Aku dapat lalu kawasan sejuk iaitu Kundasang dan Ranau..

Aku dapat tengok Gunung Kinabalu di depan mata dan banyak lagi pemandangan yang indah-indah. Kalo kita nak nikmati pemandangan dan keindahan Sabah, better drive with your car.

kapal-terbang-air-asia

Tapi kalo nak cepat sampai atau untuk tujuan rasmi seperti meeting atau kursus, better naik flight. Memang agak mahal skit kosnya kalo naik flight. Tapi jimat masa dan tenaga.  Tambang aku pergi KK ni agak mahal skit sebab aku beli lewat walaupun naik kapal Air Asia, iaitu RM391 untuk pergi dan balik. Tapi kalau kita beli awal, InsyaAllah, boleh dapat beli lebih murah.

Ok korang.. Nak rehat jap.. Selamat Berpuasa.. 🙂

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

6 thoughts on “50 Minit VS 8 Jam Perjalanan

  1. baca tajuk entry pun dah bole agak dari mana ke mana..hehe

  2. […] di Kota Kinabalu dan aku pula di Tawau. Jarak 500KM lebih memisahkan kami. Kalau naik bas 8 jam lebih tapi kalau naik kapal terbang 50 minit je. Selang seminggu atau 2 minggu suamiku balik untuk menjenguk isterinya yang sarat mengandung ni. […]

  3. dulu masa tggl di tawau tahun 1994-1996, jenuh jg naik kereta balik kk, paling teruk pengalaman kebetulan sakit gigi melalui 8 jam pejalanan….huhuhu…masa tu air asia mana ada…tp selalunya naik MAS la tambang time tu 1994 dlm rm 90 lbh pastu tambang naik, naik…& terus naik.
    d. angel recently posted..Duit Syiling Malaysia Yang Baru: Valid 2012My Profile

    • sengsara tu sakit gigi sepanjang perjalanan..hehe..
      Nasib baik Mas dan ada saingan.. so harga tambang pun takdalah mahal sangat..

  4. kalau pergi tu kena stay 2-3 hari di kk.. baru best…
    kalau kena balik cepat.. better naik flight..
    Mus recently posted..Peluang Ke-2. Tiket Murah Balik Raya Dengan AirAsia.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge