5 Golongan Orang Yang Rugi

Hari ini, aku jumpa sesuatu yang menarik dari Facebook untuk dikongsi bersama rakan pembaca. Apa dia? Haa.. ini dia, 5 golongan orang yang akan rugi.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube
  1. Ruginya orang handsome tak solat, Nabi Yusof yang handsome pun solat.
  2. Ruginya orang cantik tak solat, Saidatina Aisyah yang cantik pun solat.
  3. Ruginya orang kaya tak solat, Nabi Sulaiman yang kaya pun solat.
  4. Ruginya orang miskin tak solat, Nabi Muhammad yang miskin pun solat.
  5. Ruginya budak-budak tak solat, Hasan dan Husin budak pun solatBudak Lelaki Solat.

 

Adakah anda tergolong dalam golongan ini? Handsome? Cantik? Kaya? Miskin? Budak? Kalau kita tak solat, maka rugilah kita. Muhasabah diri untuk hari ini.

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

17 thoughts on “5 Golongan Orang Yang Rugi

  1. saya pula kekadang selalu bertangguh nak solat on time.. adehhh.

  2. perkongsian yg baik…
    ivy recently posted..Giveaway BFF FOREVERMy Profile

  3. Ruginya orang baik tak solat, Rasulullah yang maksum pun solat.
    Ruginya orang sakit tak solat, Nabi Ayyub yang sampai berulat tubuh badannya pun solat.
    Ruginya pemimpin tak solat, Sultan Muhammad Alfateh yang sebaik-baik pemimpin pun solat.
    Mr Doctor recently posted..FREEBIES : DOODLE COMELMy Profile

  4. Menarik perkongsian 5 jenis golongan yang rugi ini.
    akubiomed recently posted..Ais krim Magnum membangkitkan kasih sayangMy Profile

  5. memang comel budak ni. moga kita tak tergolong dalam 5 golongan tu.
    Denaihati recently posted..Madrasah Tahfiz An Nuur perkenalan dari sebuah entri blogMy Profile

  6. Pendek cerita, orang yang tak solat memang rugi. Habis semua amalannya tak dikira. Bila tiang agama tak ada, macam mana nak kira yang lainnya.
    Cikgu Hairul recently posted..Mudah ingatMy Profile

  7. salam aya 🙂

    pendek kata sbg muslim, dlm apa keadaan solat wajib dilaksanakan… 🙂
    Ayie Abas recently posted..Blog Daku Amat Menyintai Mu Genap 2 TahunMy Profile

  8. semoha kita tidak tergolong dalam orang yg rugi 🙂
    HafizAmri recently posted..Kenali Hati Yang Kurang SihatMy Profile

  9. Ya, orang tak solat sangat rugi btw comel la budak tu 😀

  10. comel budak tu ;D
    Nana AMeer recently posted..APRIL FOOL !! mengapa ia haram untuk disambut?My Profile

  11. gambar tu comel. tapi gua lagi comel. haha..
    titan recently posted..Ok. Aku penat.My Profile

  12. ruginya orang yang baca tapi tak komen…huhu…
    sukma recently posted..KERJAYA DALAM ATM-PERAJURIT MUDAMy Profile

  13. memang rugi , sebab solat tu tiang agama. =)
    Wana wazm recently posted.."GA Demam ABPH By Wana"My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge