5 Blog Wanita Melayu PageRank 4

Jangan fikir wanita tidak pandai SEO tau..hehe… Just kidding. But seriously Tahniah buat blogger wanita yang telah berjaya dapat Google Pagerank 4. Bukan senang nak dapat PR4 ini. Blog BloggerWanita.com pun dapat PR3 je. Hari ini aku nak kongsi kat rakan blogger semua 5 Blog Wanita Melayu yang telah berjaya mendapat PR 4, dan aku adalah antara silent reader blog mereka ini. Heee. Antaranya:

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Redmummy.com : Seorang isteri, ibu dan blogger yang sangat gemarkan warna merah. Dikenali sebagai Kak Red.

YanmieOnline.com : Seorang isteri, ibu, surirumah dan blogger sejak tahun 2006

Kujie2.com : Seorang isteri, ibu, surirumah dan Blogger sejak tahun 2005

Cikmin.com : Seorang isteri, ibu dan blogger yang popular dengan Macaron nya

Chybeelila.com : Seorang Blogger dan juga bakal jurutera yang sekarang ni belajar kat Jerman. Good in photography.

Tahniah buat semua Problogger Wanita ini. Aya suspectlah..opps .. Respectlah..Hehe.. Keep Blogging Girls. Kongsi-kongsilah tips naikkan  ranking PR kat kitaorang ni… 🙂

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

37 thoughts on “5 Blog Wanita Melayu PageRank 4

  1. bukan senang nak dapat pr 4 ni. tapi kalau dah dapat memang puas rasanya 🙂
    serius salute dengan sesiapa yg dapat pr 4 dan lebihh ni 🙂
    FarhanahAdzlan recently posted..WW#18 Perempuan Nak Tunjuk Lawa… | Ustaz Azhar IdrusMy Profile

  2. jarang ada blog teknologi Melayu yang ada PR4, kecuali Amanz.
    iAwani recently posted..iPad Mini Dijual Pada $299My Profile

  3. wahhh hebatnye diorg,mcm mane diorg buat ye???

    Percuma Ebook Resepi Masakan Gulai Melayu
    shar recently posted..Kasih UmairaMy Profile

  4. Page rank bole trun bole naik kn..stakat ni penah dpt page rank 2 je..Yela bsawang dan bhabuk da.. 🙂 anyway lama da xjenguk BW ni..happy new year kak..

  5. NAK JUGA JOIN SATU HARI NANTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
    shudnur recently posted..sD2 TAMPIL bERGAYAMy Profile

  6. memang best kalau dapat pr tinggi dan traffik yang banyak.. blog imabiz bila lah nak naik pr nie.. hari tue naik kejup je.. lepas tue turun balik daa…
    imabiz recently posted..Tips Penjagaan Rambut Wanita BertudungMy Profile

  7. cikblogger kena ajarlah saya apakah PR3,4 bagai nie dan macam mana nak tahu rank..saya serius tak reti..PR pilihanraya tu den tau la..makaceh
    akusangpenerbit recently posted..akusangpenerbit Kini Dotcom!My Profile

    • PR tu maksudnya page rank.. PR ni penting supaya laman web atau blog kita boleh tersenarai tinggi di enjin carian google.. PR 0 adalah ranking yang paling rendah.. PR 10 pula adalah ranking yang paling tinggi. kalo Baini nak check rank boleh layari http://www.prchecker.info . OK

  8. Pemilik blog ini pun tidak kurang hebatnya dapat PR3. Tanniah. Semua senarai blog diatas saya pernah layari
    akubiomed recently posted..Dataran Sunway adalah Zon BersihMy Profile

  9. Blog saya dulu yg kini saya dah abaikan, iaitu feedget.blogspot.com pernah mendapat PR4. Tapi malangnya lepas dapat PR tu, visitors makin sikit, saya rasa dia kena bersaing dengan blog2 PR4 yg lain.

    Jd kesimpulan dari pengalaman saya, PR x penting mana, tp yg penting visitors , x gitu? 😀
    Unikversiti recently posted..Cucuk kulit dan gantung tubuh di IsraelMy Profile

    • PR ni penting kalo kita nak dapat visitor dengan mudah dari Google Search.. sebab kalo PR blog kita tinggi, artikel kita yang akan tersenarai di Page pertama enjin carian Google… ini pendapat Aya lah…

  10. perghhh..hebat-hebat belaka semuanya..

  11. blog saya baru rank 2 ..huhu..
    oldtrafford recently posted..Norshahrul mahu gegar gawang Arsenal dan LiverpoolMy Profile

  12. salam..
    alahai..semuanya saya kenal
    dan pernah singgah di blog saya
    kecuali blog warna merah..ermm
    siapalah kita ye..mana dia nak singgah
    walau sekali meninggalkan komen..
    saya tak pergi dah blog dia..padan
    muka..he he..
    zulkbo recently posted..Gambar Lisa Surihani Berpakaian TenteraMy Profile

    • Mungkin dia pun dah makin busy tu Zulkbo.. .. takpalah, mungkin kalo Zulkbo dah makin popular, mesti makin busy, mungkin dah tak sempat singgah BW… heehehe

  13. masalah kepintaran , keahlian dan sebagainya bukan terletak pada jenis kelamin ….siapa yang mau belajar , pasti akan berhasil …it’s that right
    joy recently posted..4 Factors Creating Effective AdsMy Profile

  14. laki mapun wanita sama mempunyai akal pikiran , tergantung bagaimana kita menggunakannya …. selamat untuk para blogger wanita …. bravp
    joy recently posted..7 Tips Treat the Consumer as KingMy Profile

  15. Ibu rumah tangga pun ternyata mampu berbuat dan berhasil baik dalam kehidupan rumah tangganya maupun menjadi blogger yang baik,,,
    rojas recently posted..Charm of Ujung Kulon in West Java RegionMy Profile

  16. wanita melayu sekarang sangat membanggakan,,saya senang dan teruslah maju,,sukses selalu,,,
    yonobae recently posted..Get the Lucky Nugget Slots Online Casino GamesMy Profile

  17. Ini sepatutnya menjadi satu cabaran bagi blogger lelaki.Memang respectlah kepada blogger-blogger wanita ni.Walaupun bergelar sururimah tidak menghalan mereka untuk berjaya dalam bidang blogging ni.

    Tapi jangan sampai abaikan tanggunjawab kepada suami dah le.

  18. wah,dahsyat.ni namanya orang perempuan dah mampu menyaingi orang lelaki.tahniah 🙂
    Pacifista – X recently posted..Insentif Tunai Untuk Trafik @ DenaihatiMy Profile

  19. Tahniah la…tak sangka ramai gak blogger wanita yg berpengaruh.

  20. 4/5 dari blogger tersebut bergelar isteri & ibu..rahsia dorg?? kne dpt anak dlu..bru byk idea..hehe..

    Dr Aya pn hebat pe dpt PR3..Tahniah
    Que recently posted..[Edisi Copa America 2011] Keputusan Perlawanan Colombia vs Costa Rica | Colombia Dahului Kumpulan AMy Profile

    • Terima kasih Que… maknanya Aya kena kahwin dulu dan dapat anak baru banyak idea kan? heehee..just kidding…

  21. haah..btul tu cikgu khairul.. red mummy memang femes la.. tak disangkal lagi..huhuhu..

    p/s: tetiba tergugat blog ku ini sebagai seorang lelaki..kehkehkehkeh..
    Chipcoklat recently posted..Nuffnang VS AdvertletsMy Profile

    • hehe.. semua blogger sekarang yang femes ni, sudah bersusah payah sebelum ni.. So kita jangan putus asa.. keep blogging.. 🙂

  22. dalam 5 senarai tu cuma 3 je yang selalu saya baca, kujie, yanmie dan redmummy. Yg lain baru tahu kewujudannye.. Heheh
    cikgu hairul recently posted..Penjajah Yang DisanjungMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge