5 Blog Wanita Melayu PageRank 4

Jangan fikir wanita tidak pandai SEO tau..hehe… Just kidding. But seriously Tahniah buat blogger wanita yang telah berjaya dapat Google Pagerank 4. Bukan senang nak dapat PR4 ini. Blog BloggerWanita.com pun dapat PR3 je. Hari ini aku nak kongsi kat rakan blogger semua 5 Blog Wanita Melayu yang telah berjaya mendapat PR 4, dan aku adalah antara silent reader blog mereka ini. Heee. Antaranya:

Redmummy.com : Seorang isteri, ibu dan blogger yang sangat gemarkan warna merah. Dikenali sebagai Kak Red.

YanmieOnline.com : Seorang isteri, ibu, surirumah dan blogger sejak tahun 2006

Kujie2.com : Seorang isteri, ibu, surirumah dan Blogger sejak tahun 2005

Cikmin.com : Seorang isteri, ibu dan blogger yang popular dengan Macaron nya

Chybeelila.com : Seorang Blogger dan juga bakal jurutera yang sekarang ni belajar kat Jerman. Good in photography.

Tahniah buat semua Problogger Wanita ini. Aya suspectlah..opps .. Respectlah..Hehe.. Keep Blogging Girls. Kongsi-kongsilah tips naikkan  ranking PR kat kitaorang ni… 🙂

37 thoughts on “5 Blog Wanita Melayu PageRank 4

  1. Page rank bole trun bole naik kn..stakat ni penah dpt page rank 2 je..Yela bsawang dan bhabuk da.. 🙂 anyway lama da xjenguk BW ni..happy new year kak..

    1. PR tu maksudnya page rank.. PR ni penting supaya laman web atau blog kita boleh tersenarai tinggi di enjin carian google.. PR 0 adalah ranking yang paling rendah.. PR 10 pula adalah ranking yang paling tinggi. kalo Baini nak check rank boleh layari http://www.prchecker.info . OK

  2. Blog saya dulu yg kini saya dah abaikan, iaitu feedget.blogspot.com pernah mendapat PR4. Tapi malangnya lepas dapat PR tu, visitors makin sikit, saya rasa dia kena bersaing dengan blog2 PR4 yg lain.

    Jd kesimpulan dari pengalaman saya, PR x penting mana, tp yg penting visitors , x gitu? 😀
    Unikversiti recently posted..Cucuk kulit dan gantung tubuh di IsraelMy Profile

    1. PR ni penting kalo kita nak dapat visitor dengan mudah dari Google Search.. sebab kalo PR blog kita tinggi, artikel kita yang akan tersenarai di Page pertama enjin carian Google… ini pendapat Aya lah…

    1. Mungkin dia pun dah makin busy tu Zulkbo.. .. takpalah, mungkin kalo Zulkbo dah makin popular, mesti makin busy, mungkin dah tak sempat singgah BW… heehehe

  3. Ini sepatutnya menjadi satu cabaran bagi blogger lelaki.Memang respectlah kepada blogger-blogger wanita ni.Walaupun bergelar sururimah tidak menghalan mereka untuk berjaya dalam bidang blogging ni.

    Tapi jangan sampai abaikan tanggunjawab kepada suami dah le.

    1. Terima kasih Que… maknanya Aya kena kahwin dulu dan dapat anak baru banyak idea kan? heehee..just kidding…

    1. hehe.. semua blogger sekarang yang femes ni, sudah bersusah payah sebelum ni.. So kita jangan putus asa.. keep blogging.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge