47 Orang Pelajar Fakulti Perubatan dan Kesihatan Pertahanan Dipilih

Tahniah buat adik-adik yang berjaya mencapai cita-cita mereka yang ingin menjadi Doktor atau Pegawai perubatan di Malaysia. UPNM iaitu Universiti Pertahanan Nasional Malaysia di Sungai Besi, KL telah membuka peluang seramai 47 orang pelajar untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang perubatan dan kesihatan pertahanan di Universiti tersebut.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Jom layan berita dari Kosmo..

KUALA LUMPUR – Seramai 47 orang pelajar Fakulti Perubatan dan Kesihatan Pertahanan dipilih sebagai perintis Program Ijazah Doktor Perubatan di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM).

Naib Canselornya, Leftenan Jeneral Datuk Wira Allatif Mohd. Noor berkata, program itu bertujuan melahirkan graduan perubatan yang terlatih dalam bidang perubatan ketenteraan.

Menurut beliau, ia akan menggabungkan aspek rejimen ketenteraan dan profesion perubatan dalam satu skim akademik yang boleh diatur gerak dalam situasi mencabar.

pelajar-perubatan-ketenteraan


Apa perbezaan antara Fakulti Perubatan dan Kesihatan Pertahanan berbanding dengan Fakulti Perubatan di Universiti lain?

  • Pelajar-pelajar di UPNM bukan sahaja menjalani program perubatan seperti biasa tetapi juga akan menjalani latihan intensif ketenteraan di Fakulti tersebut sebagai persiapan apabila berkhidmat dalam perubatan ketenteraan kelak.

Tahniah!. Be the best doctor.. Ok.. 🙂

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

One thought on “47 Orang Pelajar Fakulti Perubatan dan Kesihatan Pertahanan Dipilih

  1. bestnyer dapat masuk upnm
    fauZi recently posted..Apakah nilai sebuah persabatan bagi korang?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge