47 Orang Pelajar Fakulti Perubatan dan Kesihatan Pertahanan Dipilih

Tahniah buat adik-adik yang berjaya mencapai cita-cita mereka yang ingin menjadi Doktor atau Pegawai perubatan di Malaysia. UPNM iaitu Universiti Pertahanan Nasional Malaysia di Sungai Besi, KL telah membuka peluang seramai 47 orang pelajar untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang perubatan dan kesihatan pertahanan di Universiti tersebut.

Jom layan berita dari Kosmo..

KUALA LUMPUR – Seramai 47 orang pelajar Fakulti Perubatan dan Kesihatan Pertahanan dipilih sebagai perintis Program Ijazah Doktor Perubatan di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM).

Naib Canselornya, Leftenan Jeneral Datuk Wira Allatif Mohd. Noor berkata, program itu bertujuan melahirkan graduan perubatan yang terlatih dalam bidang perubatan ketenteraan.

Menurut beliau, ia akan menggabungkan aspek rejimen ketenteraan dan profesion perubatan dalam satu skim akademik yang boleh diatur gerak dalam situasi mencabar.

pelajar-perubatan-ketenteraan


Apa perbezaan antara Fakulti Perubatan dan Kesihatan Pertahanan berbanding dengan Fakulti Perubatan di Universiti lain?

  • Pelajar-pelajar di UPNM bukan sahaja menjalani program perubatan seperti biasa tetapi juga akan menjalani latihan intensif ketenteraan di Fakulti tersebut sebagai persiapan apabila berkhidmat dalam perubatan ketenteraan kelak.

Tahniah!. Be the best doctor.. Ok.. 🙂

One thought on “47 Orang Pelajar Fakulti Perubatan dan Kesihatan Pertahanan Dipilih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge