2 Cara Mudah Semak Bil Astro Melalui SMS

Dah bayar bil Astro korang? aku dah bayar dah bulan ni..hehe.. actually, hari ni aku nak kongsi bagaimana cara untuk kita semak akaun bil Astro kita melalui SMS, selain secara online. Mudah je.. At least kalau kita tahu awal, kita takdalah guna duit gaji untuk benda lain, bole simpan untuk bayar bil Astro.

logo-astro

Cara 1 check Bil Astro melalui SMS:

Taip ASTRO BAL IC [no kad pengenalan] dan Send ke 33310

- gantikan no kad pengenalan dengan no ic korang-

 

Cara 2 check Bil Astro melalui SMS:

Taip ASTRO BAL AC [No akaun Astro] dan send ke 33310

- gantikan no akaun astro dengan no akaun korang ye -

korang akan terima respons sms dan ikut je arahan yang diberi.

 

Selamat Mencuba. Mudah je kan? Jom bayar bil ramai-ramai..hehe

Jika suka post ini, klik mana-mana butang di bawah ni:

Incoming search terms:

About Aya Norbayah
Founder & Author : Aya Norbayah I'm Aya. I am a blogger since 2010. I'm really interested in blogging, internet business and marketing, SEO and also social media marketing. Currently, I'm also a Shaklee Independent Distributor [ID: 1100312].

5 thoughts on “2 Cara Mudah Semak Bil Astro Melalui SMS

  1. [...] if (tg) {tg.appendChild(s);} })(); Sebelum ini, Aya pernah kongsikan satu artikel bagaimana cara-cara untuk semak akaun Astro melalui SMS kan?Hari ini, Aya nak kongsikan pula, bagaimana cara-cara untuk buat penyambungan semula akaun [...]

  2. Buat auto billing jer. Tak serabut kepala nak memikirkan bila due date bil astro.
    Cikgu Hairul recently posted..Tips Menulis BukuMy Profile

  3. mudah dh sekarang..semua boleh online, boleh sms..
    blackrosehunter recently posted..Keputusan Malaysia vs Thailand Sukan Sea 2011My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge