15 Komuniti Blogger Malaysia

Hari ini, aku nak tulis tentang bagaimana nak tingkatkan trafik blog kita, walaupun aku sebenarnya tak layak bersuara sebab blog aku pun tak popular lagi. Tapi bagi aku, apa salahnya kongsi ilmu aku yang seciput ni dengan rakan blogger yang lain. Betul tak?

So, salah satu cara untuk meningkatkan pembaca blog kita adalah sertai dan submit ( hantar) alamat URL blog kita ke mana-mana komuniti blogger-blogger Malaysia jika target pembaca kita adalah orang Malaysia. Kalau kita nak pembaca dari luar negara, kita perlu submit dan daftar blog kita ke komuniti blogger antarabangsa pula.

Hari ini, aku hanya nak senaraikan 15 Komuniti Blogger Malaysia yang boleh kita sertai.Korang tak payah susah-susah nak cari kat Google atau Yahoo sebab aku dah merajinkan diri cari 15 Komuniti ini. Korang hanya daftar secara percuma dan hantar alamat URL blog anda ke komuniti tersebut. Mudah jer . 🙂

  1. Geng Blogger
  2. Blog Malaysia
  3. Blogger Melayu
  4. Blogged
  5. Ntahlah
  6. Bloglah
  7. IMCurtain
  8. Malaysia Story
  9. All Malaysia
  10. CeriaDotMy
  11. Blog Gempak
  12. Blog Directory
  13. Bloggers Malaysia
  14. JomBuzz
  15. Komuniti Blogger

Submit Blog Anda…..Jangan tak submit….ok?

P/S : Kalo korang tahu sebarang komuniti blogger Malaysia , bolehlah kongsi melalui ruang komen di bawah. Saya akan update senarai di atas dari masa ke semasa.

75 thoughts on “15 Komuniti Blogger Malaysia

  1. salam bloger Malaysia
    Mari jabat erat tali silatur rohmi
    dengan klik dan kritik
    http://alam-berzdikir.blogspot.com/
    Template blog sobat bagus dan indah… artikelnya OK banget
    klo dak keberatan mari tukar link
    Visit blog aku, disana uda tersedia scriptnya tinggal Klik Select All COPAS aja, klo uda pasang tinggal konfermasi
    lewat post komentar di halaman Tukar link, dan akan aku Full Back Blog sobat,
    hasballah recently posted..EKONOMI ISLAMMy Profile

  2. ASsalammualaikumWarohamtullah… Salam Sejahtera ..

    Wah !! Seronoknya dapat berkenalan dengan ramai sahabat dari seluruh Negeri Malaysia. Apapun Prof.Asyrof suka berkenalan dengan sesiapa sahaja. Terima Kasih kepada BloggerWanita kerana memberi pahala yang semua orang dapat pahala bersama.

    1. Boleh juga sebagai komuniti…tujuan utama apesal.com untuk link exchange..Apesal memang really useful untuk tingkatkan trafik

  3. Terima kasih keopada bloggerwanita.com. Banyak informasi yang boleh dikongsi bersama di laman ini. Semoga blog anda sentiasa dikunjungi ramai blogger baru…

    Sekiranya berkesempatan jengah-jengahlah blog kami yea…

  4. thank u Aya. bestnyer kalau pandai wat blog. nak juga blajar. tunjuk2 kanlah macam mana. ;p ada tak website yg boleh tunjuk caman nak wat blog ni. ceewah. ;p

  5. thanks share info ni.
    tak lah saya penin-pening nak cari lagi.
    saya tengok kak ya pun ada bakat
    jadi blogger hebat ni.hehehe…
    jangan lupa saya dah tukar url saya.
    karyasinagarimba.blogsot.com

  6. dulu pernah join Blogger Malaysia..tapi tgk macam takde kebaikan je guna komuniti tue..terus tinggal..huhuu..

    btw..good info sis =)

    1. Kalo kita dah cuba tapi tak ok..kita try komuniti yang lain plak. Bagi akak komuniti yang ok, kalo ahli komuniti tu mudah berinteraksi sesama mereka.

  7. Terima kasih banyak2. Bagus sangat info ini sebab saya dalam proses hendak membuat social float plugin untuk wordpress. Buat masa ni, saya belum dapat buat sebab saya sedang exam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge