15 Komuniti Blogger Malaysia

Hari ini, aku nak tulis tentang bagaimana nak tingkatkan trafik blog kita, walaupun aku sebenarnya tak layak bersuara sebab blog aku pun tak popular lagi. Tapi bagi aku, apa salahnya kongsi ilmu aku yang seciput ni dengan rakan blogger yang lain. Betul tak?

So, salah satu cara untuk meningkatkan pembaca blog kita adalah sertai dan submit ( hantar) alamat URL blog kita ke mana-mana komuniti blogger-blogger Malaysia jika target pembaca kita adalah orang Malaysia. Kalau kita nak pembaca dari luar negara, kita perlu submit dan daftar blog kita ke komuniti blogger antarabangsa pula.

Hari ini, aku hanya nak senaraikan 15 Komuniti Blogger Malaysia yang boleh kita sertai.Korang tak payah susah-susah nak cari kat Google atau Yahoo sebab aku dah merajinkan diri cari 15 Komuniti ini. Korang hanya daftar secara percuma dan hantar alamat URL blog anda ke komuniti tersebut. Mudah jer . :)

  1. Geng Blogger
  2. Blog Malaysia
  3. Blogger Melayu
  4. Blogged
  5. Ntahlah
  6. Bloglah
  7. IMCurtain
  8. Malaysia Story
  9. All Malaysia
  10. CeriaDotMy
  11. Blog Gempak
  12. Blog Directory
  13. Bloggers Malaysia
  14. JomBuzz
  15. Komuniti Blogger

Submit Blog Anda…..Jangan tak submit….ok?

P/S : Kalo korang tahu sebarang komuniti blogger Malaysia , bolehlah kongsi melalui ruang komen di bawah. Saya akan update senarai di atas dari masa ke semasa.

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

75 thoughts on “15 Komuniti Blogger Malaysia

  1. paling latest blogr.my kan..ini fevret saya..
    PerenLee recently posted..Cara Bayar Astro di Pejabat Pos Tanpa BilMy Profile

  2. Hi, I have created a forum (Komuniti Blog Malaysia) on Forumotion and it would be great if you could come and have a look : http://blogkomuniti.forumms.net
    KBM Moderator recently posted..Program ‘MSC MALAYSIA INNOTECH’My Profile

  3. salam bloger Malaysia
    Mari jabat erat tali silatur rohmi
    dengan klik dan kritik
    http://alam-berzdikir.blogspot.com/
    Template blog sobat bagus dan indah… artikelnya OK banget
    klo dak keberatan mari tukar link
    Visit blog aku, disana uda tersedia scriptnya tinggal Klik Select All COPAS aja, klo uda pasang tinggal konfermasi
    lewat post komentar di halaman Tukar link, dan akan aku Full Back Blog sobat,
    hasballah recently posted..EKONOMI ISLAMMy Profile

  4. ASsalammualaikumWarohamtullah… Salam Sejahtera ..

    Wah !! Seronoknya dapat berkenalan dengan ramai sahabat dari seluruh Negeri Malaysia. Apapun Prof.Asyrof suka berkenalan dengan sesiapa sahaja. Terima Kasih kepada BloggerWanita kerana memberi pahala yang semua orang dapat pahala bersama.

  5. Buat wanita- wanita yang ingin kelihatan secantik selebriti terkenal jom join kami.Pasti ramai yg terpesona memandang anda..

  6. Banyaknye list. Ingat sikit je. So blogger bolehlah submit kat sini.

  7. tanks 4 share 😉

  8. tanks 4 the info broo 😉

  9. Alamak ada 15 la…Kena submit sume ni…tapi jagan tamak sangat…
    Mrs beauty recently posted..Lose Body Fat Fast With These Healthy Snacks for Weight LossMy Profile

  10. banyak juga, banyak lagi tempat yang Sya tak submit blog. thanks for the list.
    Sya Isya recently posted..WANG TUNAI RM5000 UNTUK BLOGGERMy Profile

  11. oo..sgt2 thanks buat entry ni..sy sgt2 baru dlm dunia blog ni.b4 ni suka bc blog org ja..this time baru nk buat blog sendiri..

  12. thanx link yang dibagitu..boleh digunapakai untuk menukar link..penting bagi newbie mcm sy..
    shoutvoc recently posted..Bunyi Pada Komputer Yang Mempunyai MaknaMy Profile

  13. Ada satu lagi komuniti terbaru lebih kurang macam blogmalaysia.com. Sebuah web directory. Banyak pemilik blog dan blogspot register di situ.

    Malaysia Networks

    malaysianetworks.com
    kuha recently posted..Senarai Peserta Contest Bulan February 2012My Profile

  14. tak payah nak search kat mane mane search engine dah ade dah thx

  15. Terima kasih kerana list komuniti blogger.Selalu guna geng blogger tapi sekarang dah tak boleh nak access dah.

  16. terima kasih atas infonya…
    salam kenal..

  17. tq2..perkongsian yg baik…
    jemput ler ke blog sy..kritik &saran amat dialu-alukan utk penambahbaikan..
    akhil recently posted..Oley!! – Video Penjelasan Hudud VS Sembang RakyatMy Profile

  18. Usaha tangga kejayaan…saya pun masih baru…
    mr sen recently posted..Truth That Cannot Be CoveredMy Profile

  19. thanks, info yg sgt berguna…especially wat sy yg newbie ni…hehe

  20. jom2 lawat jom =)

  21. Thankss byk for that info yer.Hope pasni ramailah singgah ke blog sy hehehe..nice to meet u dear..jom tukar link 😉

  22. aku pernah ping link blog kat apesal.com..rasanya tu pun komuniti blogger
    Faris Adli recently posted..Kisah dongeng StacyMy Profile

    • Boleh juga sebagai komuniti…tujuan utama apesal.com untuk link exchange..Apesal memang really useful untuk tingkatkan trafik

  23. Thanks for the list..hehehe boleh submit my blog la ni..

  24. Terima kasih keopada bloggerwanita.com. Banyak informasi yang boleh dikongsi bersama di laman ini. Semoga blog anda sentiasa dikunjungi ramai blogger baru…

    Sekiranya berkesempatan jengah-jengahlah blog kami yea…

  25. wah~ sy br tahu ade sebanyak ni… eiisssshhh~~! wlpn sy terlambat… info ttp info.. thanx~
    (^_^)
    .-= Ginkgo kewl´s last blog ..Where have my December gone =-.

  26. Wah mudah macamni dah ada one stop center. Kadang-kadang pakcik Google melalut juga :-)
    .-= akubiomed´s last blog ..Dah 100 hari blog AkuBiomed =-.

  27. Jom ping blog di laman ping terbaru di http://blogzone.unlimitedtree.com

    Mari ping sekarang,percuma aje..

  28. thanks info, leh share kat blog sy skit tak, t sy link blik yang full kat blog awk…:))

    Thanks

  29. Tak sangka banyak juga social bookmark blog Malaysia ni. Thanks Aya kerana share ni..
    .-= hyprobulksms´s last blog ..Teknik pemasaran forum untuk affiliate =-.

  30. thanks for sharing aya. Saya mesti submit bog saya. tq.

  31. thank u Aya. bestnyer kalau pandai wat blog. nak juga blajar. tunjuk2 kanlah macam mana. ;p ada tak website yg boleh tunjuk caman nak wat blog ni. ceewah. ;p

  32. hanya aktif dgn gengblogger ja

  33. thanks share info ni.
    tak lah saya penin-pening nak cari lagi.
    saya tengok kak ya pun ada bakat
    jadi blogger hebat ni.hehehe…
    jangan lupa saya dah tukar url saya.
    karyasinagarimba.blogsot.com

  34. dulu pernah join Blogger Malaysia..tapi tgk macam takde kebaikan je guna komuniti tue..terus tinggal..huhuu..

    btw..good info sis =)

    • Kalo kita dah cuba tapi tak ok..kita try komuniti yang lain plak. Bagi akak komuniti yang ok, kalo ahli komuniti tu mudah berinteraksi sesama mereka.

  35. aktechpage.com says:

    Thx for info, baru ku tau…. :)

  36. thanks for sharing ~!

  37. banyak betul komuniti blog di malaysia..satu perkembangan yang bagus..

  38. salam ziarah :)

    pasal blog badge tu bukan saya yg buat sebenarnya tapi saudara azfar90 yg buat…

    boleh pergi kat blog dia atau pergi link kat bawah untuk request. (^_^)

    blog azfar90:

    http://azfar90.webs.com/

    Geng blogger:

    http://gengblogger.com/thread.php?t=1685

    http://gengblogger.com/thread.php?t=1899

  39. Thanks sebab mention JomBuzz gak! :) All the best!

  40. thanks..ade gak yg x pernah dengar komuniti trus da tau n da dftr da haha…thanks again!

  41. Aya, terima kasih kerana meletak link komuniti kami :) kami hargainya.

    selamat berjaya dalam dunia penulisan anda

  42. Terima kasih banyak2. Bagus sangat info ini sebab saya dalam proses hendak membuat social float plugin untuk wordpress. Buat masa ni, saya belum dapat buat sebab saya sedang exam.

  43. aku ade join 3 dr komuniti di atas, tp geng blogger mmg top..

  44. wah. best ne. thank u. :)

  45. waaa..banyaknya…jenuh nak login macam tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge