10 Blog Malaysia Popular 2013

Ini adalah 10 blog Malaysia popular mengikut Alexa Ranking 2013. Alexa Rank yang ditunjukkan di bawah adalah ranking yang diperolehi sehingga 9 Feb 2013. Mungkin blog ranking ini akan berubah dari masa ke semasa.

Blog Popular Malaysia

Antara 10 Blog Popular Malaysia 2013 adalah:

1. Beautifulnara.com

Global Rank: 13621
Malaysia Rank: 72
Info: Blog berkaitan hiburan dan gosip selebriti-selebriti Malaysia.

2. MyNewsHub.my

Global Rank: 14924
Malaysia Rank: 78
Info: Blog berkaitan berita-berita terkini dari sumber-sumber berita di Malaysia.

3.Rotikaya.com

Global Rank: 22776
Malaysia Rank: 120
Info: Blog berkaitan hiburan, selebriti dan gosip.

4.Blogserius.blogspot.com

Global Rank: 24734
Malaysia Rank: 121
Info: Blog berkaitan cerita pelik, luar biasa dan serius.

5. Amanz.my

Global Rank: 23912
Malaysia Rank: 126
Info: Blog berkaitan tentang info-info terkini teknologi dan gadget.

6. Penpatah.blogspot.com

Global Rank: 21413
Malaysia Rank: 134
Info: Blog berkaitan info-info terkini dalam dan luar negara.

7. Ohbulan.com

Global Rank: 25722
Malaysia Rank: 138
Info: Blog berkaitan hiburan, selebriti dan gosip.

8. Denaihati.com

Global Rank: 18991
Malaysia Rank: 148
Info: Blog peribadi dan blog yang banyak menyediakan pelbagai peluang buat duit seperti contest kepada blogger.

9.Beritasemasa.com

Global Rank: 36428
Malaysia Rank: 156
Info: Blog berkaitan isu-isu semasa yang berlaku di Malaysia

10. DariSungaiDerhaka.blogspot.com

Global Rank: 51824
Malaysia Rank: 255
Info: Blog berkaitan politik.

Melalui perhatianku, blog-blog yang tersenarai tinggi atau popular di Alexa ranking ini adalah blog-blog yang kerap update artikel blog mereka. Kebanyakan blog ini juga memberikan pelbagai info terkini, isu semasa dan maklumat yang berguna kepada pembacanya.

Kebanyakan blog berkaitan hiburan lebih banyak menerima trafik atau pelawat yang tinggi ke blog mereka.

Bagaimana cara nak popularkan blog dan meninggikan ranking blog kita di Alexa Rank?  Jom kongsi..

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

16 thoughts on “10 Blog Malaysia Popular 2013

  1. nak kena usaha banyak lagi kalau nak challenge top 10 blogger nie nampaknya. hehehe
    Muhammad Noor Firdaus recently posted..Rossa, Unggu adakan konsert malam iniMy Profile

  2. Ni semua mmg antaranya idola ambe…terbaiklah!
    hafizmd recently posted..10 Blog Melayu Terbaik Edisi ‘Tepung Kena Ragi’My Profile

  3. Uiks.. I thought blog fatin liyana (honeykoyuki.bs) dengan hanis zalikha (inibelogsaya.bs) would be on the list.. Xda rupanya.. Mungkin visitor 2 blog ni biasanya gugurl saja and yg kat atas tu global.. Mungkin ja la 🙂
    Mr Doctor recently posted..10 Benda Yang Sebenarnya Lebih Kotor Dari Tandas Anda!My Profile

  4. nak kejar trafik senang je.. update je topik2 gosip / kutuk artis and berita semasa yg diceduk sana sini… tp kalau nk kepuasan berblog dgn artikel asli dr diri kita sendiri dan berinfo mmg kena sabar la..
    mr.pingu recently posted..Azim 3VOD – Naib Juara Berjaya Got Talent, Times SquareMy Profile

  5. gua tak popular. haha

  6. memang mereka layak untuk mendapat gelaran tersebut kerana usaha mereka sebelum ini..
    hanafi abdullah recently posted..Bestnya! Teknik Pintas Untuk ‘Submit Site’My Profile

  7. alhamdulillah berada dalam senarai, mudahan dapat maintain dan kedudukan kebih baik lagi nanti.
    Denaihati recently posted..Malaysia International Tourism Blogger Awards 2013My Profile

  8. blog usia yang sudah bertahun boleh la nk dapat ranking dekat alexa. ada ramai orang cakap alexa tidak penting, yang penting utamakan seo pada blog. buat backlink. nk backlink kualiti beli gig backlink di fiverr.com , mmg berbaloi seperti saya. baru 2 bulan berblogging, sudah mempunyai pagerank 3. buat backlink di website dofollow serta mempunyai root domain yang tinggi pageranknya 🙂

    selamat mencuba 🙂
    Hiburan recently posted..Kelebihan Berzikir Terhadap Otak ManusiaMy Profile

  9. dah memang kenyataannya blog isu semasa, hiburan, politik mendapat tempat di hati masyarakat malaysia..nak buat macam mana..lain la kalau blogger tu sendiri sudah jadi artis..hehe
    Sharafie recently posted..Cerita Cikgu Suraya Crew Sehari Di KLMy Profile

  10. Salam Aya,

    Saya suka mengikuti beautifulnara sbb berita2 artis dalam tu mmg best sgt 🙂

    Regards,
    18 simple ways to save money on your car
    Rosley recently posted..Diari Online 2013My Profile

  11. wah bertuah sungguh diorang agak-agak bila la blog saya nk jd cmtu.. 🙁
    putera izman recently posted..Wanita Jelita Tarik Perhatian Lelaki Untuk Derma Air ManiMy Profile

  12. terimakasih list blog populernya
    obat tradisional keputihan recently posted..Obat Tradisional KeputihanMy Profile

  13. agak-agak bilalah kita nak mengisi kekosongan dalam tu Aya? He he he… tak popular pun takpelah, yang penting orang kenal. 🙂
    Mama Murai recently posted..Words of the day: miqueMy Profile

  14. salam aya 🙂

    blog penpatah tu selalu jgak ayie singgah mmg luar biasa update entrynya masuk bulan feb jer pun dah lebih 500 entry. wlupun kebanyakkan entry copy paste bulat2.
    Ayie Abas recently posted..Ombak Di Jiwa Shila AmzahMy Profile

  15. tahniah kepada mereka… sungguh mereka yang terbaik dan sudah tentu banyak info yang dikongsikan di blog popular 🙂
    yangbaik recently posted..Usah diceritakan apa yang didengarMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge